LİG YENİ BAŞLIYOR

Alanyaspor’da Çağdaş Atan’ın takımdan ayrılmasının ardından teknik direktör arayışları nihayetinde son buldu. İlk etapta Alanya’ya kadar gelen ve yönetim ile masaya oturan Kenan Koçak ile anlaşılamadı. Kenan Koçak ile anlaşılamama sebebini bazı kaynaklarım maddi konular derken, bazı kaynaklar ise sözleşmenin uzunluğu ile ilgili sıkıntılar olduğunu söyledi. Edindiğim bilgilere göre; yönetim 1 yıllık sözleşme imzalamak isterken, Kenan Hoca 3 yıllık sözleşme istemiş ve anlaşma bu yüzden gerçekleşmemiş.

Kenan Koçak’ın ardından Bülent Korkmaz ile anlaşıldı ve 1 yıllık sözleşme imzalandı. Bülent Korkmaz, futbolculuk döneminde bir Galatasaray efsanesi. Herkesin bildiği gibi alt yapısından çıktığı Galatasaray’a yaklaşık 25 sene hizmet etmiş, hem sarı kırmızı forma ile hem de milli takım forması ile gönüllerde taht kurmuş bir isim. Bülent Korkmaz teknik direktörlük kariyerinde ise Süper Lig’de 7 takımla çalışmış. Kayseri Erciyesspor, Galatasaray, Karabükspor, İstanbul BBSK, tekrar Kayseri Erciyesspor, Mersin İdman Yurdu ve Konyaspor takımları ile hocalık deneyimi sağlamış bir isim. Bülent Korkmaz takımlarında hiçbir zaman uzun vadeli kalamamış. En uzun süre görev aldığı isim 52 maç boyunca görev aldığı Antalyaspor.

Bu süreçte en iyi puan ortalamasını doğal olarak Galatasaray ile yapmış ve 16 maçta 1.75 puan ortalaması yakalamıştı. Karabükspor ile de 28 maçta 1.61 puan ortalaması tutturmuştu.  Alanyaspor ilk iki sezonunda ligde 1.17, sonrasında ise sırayla 1.46 - 1.67 – 1.50 ortalama yapmış bir takım. Genel olarak Bülent Korkmaz’ın Süper Lig ortalaması 1.26 ve Galatasaray’ı da çıkarsak bu ortalama iyice düşüyor. Bu yüzden Alanyaspor kendi potansiyeline göre daha düşük ortalamalı bir hocayla anlaştı demek yanlış olmaz.

Yalnızca 13 maçlı Konyaspor macerası sonrası takım çalıştırmayan ve gittiği takımlarda bir türlü isteneni veremeyen bir isim olması aklımıza tek bir gerçeği getiriyor. Yönetim takımın durumunu biliyor ve bizi ligde tutacak tecrübeli bir isim ile sezonu geçirmek istiyor. Bülent Korkmaz’ı kişilik olarak futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinde oldukça sevmişimdir. Antalyaspor döneminde de başarılı bulurdum. Umarım o da bizi sever ve takımı toparlar, kendine getirir. Emre Akbaba’nın da dönmesi ile takımda bir hava değişeceği kesin. İnşallah güzel bir sezon yaşarız. Bizim için lig yeni başlıyor. Hadi bismillah diyelim