LİDER 1 YILINI DEVİRİYOR

Lider Gazete, 15 Temmuz 2020 yılında vira bismillah dedi. Kuruluşundan yalnızca 2 gün sonra Lider ekibine katıldım. Dün gibi aklımda bu çatının altına girdiğim gün.

Bir şeylere baştan başlamak bazen cesaret ister. Kurulu düzenini bırakıp, daha iyisini yapmak için bir yola çıkmak akıllı adamın yapacağı iş değildir. Mesleğimiz gereği bizde biraz delilik baki.

Lider Gazete çatısı altında ilk günlerimizi yaşadığımızda neler olacağını çok iyi biliyordum. Çok karakterli, çok sağlam bir ekiple yola çıktık. Tek gayemiz, anlayışımız toplum yararına çalışmaktı.

Amacımız, ajans haberciliğinden kopup, özel haberlerle Antalya’nın sorunlarını farklı bakış açılarıyla ortaya koymaktı. Nitekim bunu da başardık…

İlk günden itibaren ekip olarak ne istediğimiz ve ne yapmaya çalıştığımızı çok iyi biliyorduk. Yaptığımız sayısızca özel haber ile Antalya’nın gündemine yön verdik.

Bazen eleştirildik, bazen sevildik. İşimizin gereği budur. Her kesimi mutlu etmeye çalışamazsın. Zaten amacımız herhangi bir kesimi mutlu etmek de değil.

Amacımız yapılan yanlışları, usulsüzlükleri ve haksızlıkları dile getirmekti. 1 yıla çok şey sığdırdık.  Bazen geceler boyu bir haber için çalıştığımız oldu. Bazen sabahın ilk ışıklarında elimizdeki simitle haber peşinde koştuk.

Ama en önemlisi yaptığımız işin sonunda aldığımız haz ve keyif bizi yeterince mutlu etti. Kentin sorunlarına parmak bastıkça vatandaşlardan aldığımız olumlu görüşler de mutluluğumuzu artırdı.

Yaptığımız haberlerin her kesime ulaşması için de yoğun bir çaba içine girdik. Lider Gazete’nin 19 ilçede dağıtımı yapıldı. Antalya’da yaşayan herkes, kent sorunlarına vakıf oldu.

TEHDİTLER DE ALDIK

Yaptığımız sayısız özel haberleri elimizdeki belgelerin sınırları içerisinde kalarak yaptık. Nitekim hiçbir haberimize yalanlama gelmedi. Ama tehditler geldi! Aldığımız hiçbir tehdit doğru bildiğimizden döndüremedi bizi. Vatandaşın hakkını korumaya onları bilgilendirmeye devam edeceğiz. 1 senede çok şey başardık. Önümüzde başarmamız gereken daha çok şey var. Bizi okumaya devam edin. Emeklerimizin karşılık bulması kadar güzel bir duygu yok.