LİDER YAZDI AKREP İMZALADI

Dış transfer çalışmalarına devam eden Antalyaspor, Lider Gazete'nin geçtiğimiz pazartesi günü '2 imza hazır' başlığıyla duyurduğu Sherel Floranus ve Diogo Sousa'yı resmen renklerine bağladı. Kırmızı-Beyazlılar; Floranus ile 3, Sousa ile de 4 yıllık sözleşmeye imzasını attı.

Antalyaspor'da dış transferde 5. imza geldi. Daha önce Erkan Eyibil, Doğukan Nelik ve Ersin Zehir'i renklerine bağlayan Akrep, 4. ve 5. imzasını Lider Gazete'nin 3 gün önce duyurduğu futbolcularla yaptı. Kırmızı-Beyazlılar; Hollanda'nın Heerenveen takımından Sherel Floranus ve Sporting Lizbon'dan Diogo Sousa'yı kadroya dahil etti.

"BANA SIRA GELİRSE..."

Kırmızı-Beyazlılarla 4 yıllık sözleşmeye imzasını atan Diogo Sousa, sözlerine Türkçe 'Merhaba' diyerek başladı. Transferin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Sousa, "Burası benim için çok iyi bir fırsat olacak. Kendi adıma bireysel katkılarla Antalyaspor'a en iyi hizmeti vermek için buradayım" diye konuştu. Daha önce A takımda şans bulamamasıyla ilgili olarak da konuşan Sousa, "Bu durum bir dezavantaj oluşturmaz. Bana sıra gelirse elimden gelenin en iyisini yapacağım. Buraya A takım seviyesinde şans bulacağımı düşündüğüm için geldim, zaten konuşmalarımız da o yönde oldu" diye belirtti.

"LAYIK OLACAĞIM"

Antalyaspor'da olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Sherel Floranus ise, "Buraya geldiğim ilk andan itibaren evimde gibi hissediyorum. Antalyaspor'un önemli başarılar elde etmek istediğinin farkındayım. Şehirde asılan bayraklardan anladığım kadarıyla ateşli ve tutkulu bir taraftarımızın olduğunu gördüm. Ben de elimden geleni sahada yapacağım ve taraftara layık olacağım” ifadelerini kullandı.

SOUSA'NIN A TAKIMDA MAÇI YOK

Geçtiğimiz sezon ligde 29 maça çıkan Hollandalı futbolcu Floranus, 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Sporting Lizbon ile 1 yıl daha bulunan sözleşmesini fesih eden Diogo Sousa'nun kariyeri ise dikkat çekiyor. A takım seviyesinde henüz maça çıkamayan 23 yaşındaki kaleci, alt yaş kategorilerinde ise kariyerinde 26 karşılaşmada görev aldı. Geçen sezon hiçbir maçta süre verilmeyen Sousa, 2019-2020 sezonunda ise Sporting U23 takımında 21 maçta forma giyerken, kalesinde 23 gol gördü.

"YETİŞTİRME BEDELLERİ YAZILI AÇIKLANACAK"

İmza törenine katılan Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Çelik, bonservis bedeli olmayan her iki futbolcuya yetiştirme bedeli ödenip ödenmediğiyle ilgili olarak yöneltilen soruya dikkat çeken bir yanıt verdi. Çelik, Antalyaspor'un konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapacağını söyledi.

DABO TRANSFERİ BİTİYOR

Antalyaspor, transferdeki 6. imzasını ise İtalya Serie A’da küme düşen Benevento’da oynayan Bryan Dabo ile atmaya hazırlanıyor. Kırmızı-Beyazlılar, orta sahada görev alan futbolcunun transferinde son aşamaya geldi. 29 yaşındaki futbolcu, geçen sezon 25 maçta forma giyerken skora katkı sağlayamadı. Burkina Fasolu futbolcu, kariyerinde Montpellier, Blackburn Rovers, Saint-Étienne, Fiorentina ve SPAL takımlarının da formasını terletti.