Lider heyete ‘Lider’ yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada yankı bulan Arnavutluk - Sırbistan ziyaretlerine ilişkin izlenimlerini aktaran Lider Haber TV Ankara Temsilcisi Ebru Balıkçı, iki ülkeyle toplamda 15 anlaşma sağlandığının altını çizdi. Balıkçı, “İş birliği anlaşmaları çalışma, ticaret, ulaştırma, turizm ve medya gibi önemli alanlarla ilgiliydi. En kritiği ise savunma sanayi anlaşmasıydı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk - Sırbistan ziyaretleri dönüşünde Lider Haber TV Ankara Temsilcisi Ebru Balıkçı’nın da yer aldığı uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kabinede revizyona yeşil ışık yakan Erdoğan, yaptığı açıklamalarla değişim ve yenilenme sinyali verdi. Lider Haber TV Ankara Temsilcisi Ebru Balıkçı aktardığı bilgilere göre Erdoğan, "AK Parti’de bir değişim süreci var ve siz de defaatle bir yenilenme olacağını söylüyorsunuz. Peki değişim sadece kadrolarda mı olacak, yoksa parti programında, parti tüzüğünde bir değişim de görür müyüz?" sorusunu “Bizim parti programı zaten sürekli olarak hep değişime tabidir. Ama bunun yanında da tabii idari mekanizmalarda, partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel Başkan Yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” diyerek yanıtladı.

“BAKANLARIN HIZLARINA YETİŞMEYE ZORLANDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutluk’un başkenti Tiran ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a yaptığı ziyaretleri yakından takip eden Lider Haber TV Ankara Temsilcisi Ebru Balıkçı izlenimlerini “Tiran ve Belgrad’dan Yansıyanlar…” başlığıyla okuyucularına aktardı. Balıkçı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki günlük Balkan ziyaretinde Arnavutluk ve Sırbistan ile 15 anlaşma sağlandı. İmzalanan anlaşmaları not alırken bakanların hızlarına yetişmeye zorlandık” dedi.

Heyette bulunanlara ilişkin notlarını aktaran Balıkçı, “Heyette bulunan 7 kabine üyesi de yoğun geçen görüşmelerde önemli iş birlikleri için mesai yaptı. Bunlar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu heyetteydi” ifadelerini kullandı.

“EN KRİTİĞİ SAVUNMA SANAYİ ANLAŞMASI”

İki ülkeyle yapılan anlaşmalara parantez açan Balıkçı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülkede mevkidaşları ile görüşürken kabine üyeleri de gittikleri ülkelerin ilgili bakanları ile önemli toplantılar yaptı. Arnavutluk ile 4 Sırbistan ile 11 anlaşma sağlandı. Ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve ticareti artırmak için kabine üyeleri, çok sayıda raporla geldiler Balkanlar’a… Önemli anlaşmalara imza attılar. İşbirliği anlaşmaları çalışma, ticaret, ulaştırma, turizm ve medya gibi önemli alanlarla ilgiliydi. En kritiği ise savunma sanayi anlaşmasıydı” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’DAN ASKERİ İŞ BİRLİĞİ MESAJI

Balıkçı, Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic ile Belgrad'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan’ın "Türkiye ve Sırbistan'ın birlikte bir adım atması gerekiyor ama bu adım barışın korunması için kendi aramızda bir savunma sanayinin oluşturulmasıdır” sözleriyle ilgili ise “Erdoğan’ın bu açıklaması iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin devamının geleceğinin mesajıydı” yorumunda bulundu.

VUCİC’İN ERDOĞAN’A HAYRANLIĞI

Lider Haber TV Ankara Temsilcisi Ebru Balıkçı Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic’in Erdoğan’a yönelik hayranlığına vurgu yaparak o önemli detayı şöyle anlattı:

“Erdoğan’ın Sırbistan ziyaretinde dikkat çeken önemli notlar vardı. Mevkidaşı Vucic, Erdoğan’a övgü dolu sözler söyledi. Vucic, ‘Erdoğan geldikten sonra ülkesinin görüntüsünü değiştirdi’ dedi.  ‘Türkiye dünyanın en modern ülkelerinden biridir’ diye de ekledi… Hatta Erdoğan’a olan sevgisini ‘Bir daha ki gelişinizde en az iki gece kalmalısınız’ sözüyle açıkça dile getirdi.  Türkler ve Türkiye’ye karşı olan sıcaklığını da ‘Osman Ağa’ türküsüne atıf yaparak belli etti Vucic… Erdoğan'ın çok iyi bir dost olduğunu da söyleyen Vucic, ‘Ailemden biri hasta olsa hemen arar. Böyle düşünceli insanlar çok nadirdir. Benim hayatımda ise yok denecek kadar azlar’ dedi. Erdoğan ise Vucic’in sözlerini hafif bir gülümsemeyle dinledi. Vucic’in analizlerinden memnun olduğu belliydi…”

UÇAKTA GAZETECİLERE O VİDEOYU İZLETTİ

Lider Haber TV Ankara Temsilcisi Ebru Balıkçı Arnavutluk - Sırbistan ziyaretleri dönüşünde uçakta yaşananlar şöyle özetledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan’dan dönerken uçakta gazetecilere iç ve dış siyasete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. O toplantıda Erdoğan’a Gazze’deki soykırımın yıldönümü vesilesiyle paylaştığı ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran video soruldu… Cumhurbaşkanı o videoya ilişkin ‘Çok rahatsız olmuşlar. Benimle ilgili İsrail gazeteleri hemen manşet atmış. Gereğini yaptık, Allah tesirini halk etsin’ dedi. O videonun uçaktaki ekrana yansımasını isteyen Cumhurbaşkanı dünyada yankılanan videoyu gazetecilere bir kez daha izletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüntüyü izledikten sonra Gazze’nin yanında olmaya devam edeceğiz mesajını verdi.”

LİDER HABER TV ANKARA