Lider Haber TV ABD'de! BM'de tarihi gün

Birleşmiş Milletler (BM) 79'uncu Genel Kurulu'na katılmak için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temaslarını sürdürürken, eşi Emine Erdoğan ise dünya liderlerinin eşleriyle bir araya gelerek, ülkemizin kültürel tanıtımı için önemli etkinlikler düzenliyor. Türkiye’yi yakından ilgilendiren bu süreci ise Lider Medya Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Alkoçlar anbean yerinde takip ediyor.

VATANDAŞLARDAN ERDOĞAN'A SEVGİ SELİ

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet başkanlarıyla önemli temaslar kurmaya devam ediyor. Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, New York'ta bulunan Türkevi girişinde kendilerini bekleyen kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılanırken,. Erdoğan'ı görmek isteyen vatandaşlar Türkevi'ne akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendisini karşılayan vatandaşlarla selamlaştı, fotoğraf çektirdi ve bir süre burada sohbet etti. 


ERDOĞAN’IN O SÖZÜ, ABD SOKAKLARINDA 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de reform çağrısı olan “Dünya Beşten Büyüktür” sözü New York sokaklarında görüldü. Times Meydanı gibi şehrin en kalabalık ve önemli noktalarında yan panellerinde “Dünya Beşten Büyüktür”, ''Türkiye: İnsani Yardım ve Sürdürülebilir Kalkınmanın Adresi'', ''Adil Bir Dünya İçin Reforme Edilmiş Birleşmiş Milletler'' şeklinde İngilizce ifadelerin yer aldığı dijital ekranlı kamyonetler dolaştırıldı. 


TİCARETTE 100 MİLYAR DOLARLIK HEDEF
Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık bir gelenek haline gelen bu buluşmanın iki ülke iş çevrelerine yeni işbirlikleri ve ortaklıklar için önemli bir imkan sunduğunu söyledi. Ticarette 100 milyar dolarlık ortak hedefe iyi bir planlamayla ulaşabileceğine inandığını belirten Erdoğan, "Bunun için demir çelik ve alüminyum sektöründeki ilave gümrük vergileri, soruşturmalar ve CAATSA yaptırımları gibi tek taraflı uygulamaların artık terk edilmesi gerekiyor" diye konuştu. 


Erdoğan, "Savunma sanayi alanındaki işbirliğimiz son yıllarda kısıtlamalar nedeniyle maalesef potansiyelinin çok gerisinde kaldı. F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açtığımızı temenni ediyor, bu alandaki ihracat engellerinin kalıcı şekilde kaldırılmasını bekliyoruz" dedi.


EMİNE ERDOĞAN ‘GELİN HAZİNELERİ’Nİ TANITTI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla ABD'de bulunan Emine Erdoğan da New York'taki Türkevi'nde Olgunlaşma Enstitüleri tarafından düzenlenen "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" programına ev sahipliği yaptı. Emine Erdoğan, New York'ta geleneksel köklü Türk çeyiz geleneğini dünyaya tanıttı. 

Emine Erdoğan, Köklü Türk Çeyiz Geleneğini Dünyaya Tanıttı
KÜRESEL SIFIR ATIK İYİ NİYET BEYANI İMZALANDI
Emine Erdoğan, New York'ta BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Profesör Jeffrey Sachs ile görüştü. Görüşme sonrası Sachs, Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzaladı. Erdoğan görüşmeleri sonrasında, Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'nı imzalayarak ülkelerinde sıfır atık uygulamalarını yaygınlaştırma sözü veren Guatemala Devlet Başkanı'nın Eşi Lucrecia Peinado'ya, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı'nın Eşi Mirela Becirovic’e, Kosova Devlet Başkanı'nın Eşi Prindon Sadriu'ya teşekkür etti. 


GÜLŞAH ALKOÇLAR SON GELİŞMELERİ AKTARDI
Türkiye’den ABD’ye giden heyetin için de yer alan Lider Medya Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Alkoçlar, burada gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde yer aldı.  Alkoçlar, “Lider TV’yi temsil ederek buradayım” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD temaslarında Gazze’deki insani krize dikkat çekmek amacıyla yaptığı konuşmalar yaptığını söyledi.


ERDOĞAN’IN SIFIR ATIK PROJESİNE YOĞUN İLGİ
Alkoçlar, Emine Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen sıfır atık projesinin ABD’de büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade etti. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Başkanı Profesör Jeffrey Sachs ile Türk Evi’nde gerçekleştirdiği görüşme sırasında, Sachs’ın “Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı”nı imzaladığını belirtti. Bu gelişme, projenin uluslararası alanda tanınması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


LİDER EŞLERİYLE KURULAN ÖNEMLİ TEMASLAR
Alkoçlar, ayrıca Emine Erdoğan’ın lider eşleriyle kurduğu temasa da dikkat çekti. 2021 yılında başlatılan değişim-dönüşüm sürecinin ardından Emine Erdoğan’ın ‘Bohça’ markasının kurulmasına öncülük ettiğini hatırlatarak, bu tür projelerin çevre bilincinin artırılması açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Gülşah Alkoçlar’ın ABD ziyareti, Türkiye’nin çevre ve insani meselelerdeki uluslararası rolünü pekiştirmek açısından önemli bir fırsat sundu. Alkoçlar, yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin bu konulardaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.


ABD ZİYARETİNE YOĞUN KATILIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Lider Medya Yönetim Kurulu Başkanı Gülşah Alkoçlar’ın da içinde bulunduğu heyet ABD’de ziyaretine eşlik etti.