LİDER HABER MERKEZİ ONLARA EMANET

Dünya üzerinde çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Lider Gazete, manşetini Antalya’daki çocuklara ayırdı. Lider Gazete’nin haber merkezinde toplantı masasına oturan çocuklar, yaşadıklarını Lider Tv’ye anlattı. Lider TV’ye konuşan Çocuklar, “Haber içeriklerinde eğitim konularına daha çok ağırlık verilsin. Eğitim önemli” dediler.

Antalya’da yaşayan çocuklar, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel Lider Gazete’de bir araya geldi. Lider’in toplantı masasına oturan çocuklar birbirleriyle tanıştıktan sonra 23 Nisan’dan kendileri tarafından oluşturulacak gazete manşeti için fikir alışverişinde bulundular. Lider Gazete ve Lider TV’yi takip ettiklerini belirten çocuklar, haberlerde eğitime yönelik içeriklerin arttırılmasını istedi. Eğitim konusu üzerinde tartışan Çocuklar, “Türkiye’nin geleceği eğitimdeki başarısından geçer” sözleriyle eğitime verdikleri değeri ortaya koydular.

“GÜZEL HABERLER YAPALIM”

Daha sonra, Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Emine Miray Çağlar ile birlikte tekrardan toplantı masasına geçilerek, çocuklara armağan edilen bu özel günde kendileri tarafından hazırlanacak manşet için kolları sıvadılar. Toplantının ana konuları arasında eğitim, teknoloji ve film sektörü yer aldı. Film üzerinde görüş bildiren çocuklardan, Nevra Dörtkardeş ‘7. Koğuştaki Mucize’, İkra Çalışkan ‘Kağıttan Hayatlar’, Ata Türker Oktay ‘Naim Süleymanoğlu’ ve Ela Gümüş Oktay da Her tür filmi izlediğini, belirtti. Son olarak teknoloji konusunu elen alan çocuklar, teknolojinin sadece telefondan ibaret olmadığı birliğine vardı. Çocuklar, her alanda teknolojiden yararlanıldığını söyledi.

Toplantının ardından Genel Yayın Yönetmeni koltuğuna oturan Emine Miray Çağlar, “Arkadaşlar güzel haberler yapalım insanlar bizden haber bekliyor. Herkese kolay gelsin” diyerek toplantıyı bitirdi.

23 NİSAN AÇIKLAMASI

Lider Gazete’de haber konuları üzerine toplantı yapan genç ekip, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında görüşlerini bildirdi. İşte o açıklamalar;

Emine Miray Çağlar, “Atatürk 23 Nisan’ı biz çocuklara armağan etti. Biz de vatanımıza faydamız olsun diye çalışacağız. Eğitimli, birikimli ve bilinçli bir birey olarak topluma faydalı olmaya çalışacağız. Bütün çocukların bayramı kutlu olsun.”

Nevra Dörtkardeş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu bayramı coşkuyla kutluyoruz. Arkadaşlarımızla şiirler okuyarak kutlayamasak da evimizde istiklal marşı okuyarak kutlayacağım” dedi.

Ela Gümüş Oktay, “23 Nisan, Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bir bayram. Büyüklerin yerine geçmemiz beni çok mutlu etti. Bu gerçekten çok inanılmaz bir duygu. Evlerde de olsak balkonlara çıkıp komşularımızla coşkuyla kutlayabiliriz.” 

Ata Türker Oktay, “23 Nisan’ı her zaman olduğu gibi pandemiye rağmen coşkuyla kutlayacağız. Bugün gazetecilik mesleği anlamında çok şey öğrendim. Herkese teşekkür ederim.”

İkra Çalışkan, “Geleceğimiz için okuyup, öğreneceğiz. Bugünü bize armağan eden Atatürk’e teşekkür ediyorum. Biz de bilinçli bir nesil olarak herkese örnek olacağız.”