LİDER’E YÖN VEREMEZSİNİZ

Lider Gazete’yi kurduğumuz tarihten bugüne kadar yaptığımız haberlerle birçok tehdit almış olmamıza rağmen, ‘Basın Meslek İlkeleri’nden hiçbir zaman sapmadan okuyucularımızın taktirini toplayıp, yolumuza devam ediyoruz.

15 Temmuz’da millet ve vatan sevdası ile çıktığımız yolda, “Lider Gazete’nin tek bir misyonu var” demiştik.

Antalya’nın sesi olmak.

Lider olarak, karşımızı çıkan engeller ne olursa olsun Antalya’nın sesi olmaya devam edeceğiz. Öncelikle gazetemizin de künyesinde yazdığı gibi ‘Lider Gazete basın meslek ilkelerine uymaya söz vermiştir’ sözüyle hareket etmeye devam ediyoruz.

Okuyucularımıza gazetemizde yayımlanan tüm köşe yazıları, yazarlarımızın sorumluluğunda olmakla birlikte, verdiğimiz hiçbir sözden caymadığımızı kırmızı çizgiyle belirtmek isteriz.

Şu da bilinmeli ki toplumu bilgilendirme yükümlülüğü olan basın ve yayın organlarının habere ulaşabilme imkan ve güvencesi basın haklarının vazgeçilmez unsurudur.

Basın özgürlüğü, düşüncelerin iletilmesini ve toplumda dolaşmasını gerçekleştirerek kişilerin ve toplumun haber almasını sağlayan bir ifade özgürlüğü aracıdır. Aynı zamanda ifade özgürlüğünün bir görünümü olarak ortaya çıkan basın özgürlüğü sadece basın sektöründe çalışanlara değil ifade özgürlüğü gibi herkese tanınmıştır.

‘Basın Meslek İlkeleri’ gereği, hiçbir kurum ve kuruluşun basın özgürlüğüne yön vermeyeceğini de hatırlatmak isterim.

Lider olarak, bu gazetenin gerçek sahibinin Antalyalılar olduğunu bir kez daha belirterek, Antalya için doğruları söylemeye, Antalya’nın sesi olmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla