LİBYA’NIN GELECEĞİ KONUŞULDU

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen “Çatışma Sonrası Libya’da Geçmişten Geleceğe Kapasite İnşası” konulu çevrimiçi seminer dizisinin sonuç raporu yayımlandı. Raporda Türkiye’nin Libya’da kapasite inşasına en üst düzeyde destek verebileceğine değinildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFRİKAM) tarafından düzenlenen ve toplam dokuz oturum halinde gerçekleştirilen “Çatışma Sonrası Libya’da Geçmişten Geleceğe Kapasite İnşası” çevrimiçi seminer (webinar) serisinin sonuç raporu yayımlandı. 23 Haziran-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen webinarlar kapsamında hazırlanan ve Libya’da kapasite inşası için bir dizi önerinin sıralandığı raporda, Türkiye’nin Libya’ya verebileceği desteğin “en üst standartlarda” olduğuna dikkat çekildi.

TOPLAM 9 OTURUM

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İAÜ AFRİKAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar şunları söyledi: “İstanbul Aydın Üniversitesi, Afrika Araştırma ve Uygulama Merkezi, Libya’daki gelişmeler üzerine 23 Haziran-27 Temmuz 2020 arasında, toplam 9 oturumdan oluşan bir webinar serisi düzenledi. Webinarların ana konusu Çatışma Sonrası Libya’da Kapasite İnşası idi. Libya’da bugün askeri alanda bir güç dengesi kuruldu. Dolayısıyla askeri alan dışındaki alanlarda da bazı dinamiklerin harekete geçirilmesi zorunluluğu ortaya çıktı. Libya’da kapasite inşası alanında ileri adım atabilen ötekine üstünlük de sağlar, askeri başarıları da bir adım öteye taşır. İstanbul Aydın Üniversitesi, Afrika Araştırmaları Merkezi bu gerçekliğe katkı yapmak için harekete geçti.”

DHA