80’LERİN DİSKOCU KIZI

Antalya’da Muhittin Böcek’in hastanedeki tedavisi uzayınca, Büyükşehir Belediyesinde yetki karmaşası çıktı. İddialara göre Muhittin Böcek’in 2019 seçimlerinden sonra belediyeye genel sekreter olarak atadığı Avukat Cansel Çevikol Tuncer, başkanın yokluğunu fırsat bilip herşey benden sorulur zihniyetiyle hareket etmiş, bu durumdan rahatsız olan seçilmişler ile yetki tartışması çıkmıştı. Belediye Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile de ters düşünce Cansel Çevikol Tuncer’in yetkilerinin kısıtlanmasına karar verildi.

Peki seçilmişler üzerinde de hakimiyet kurmaya çalışmakla itham edilen Cansel Çevikol Tuncer kimdir?

Kamuoyunun merak ettiği bu kişi; aslen Ispartalı olup, çocukluğunu Bahçelievler Mahallesi  Konyaaltı caddesinde denize nazır evlerinde geçtiği söyleniyor. 1980’li yılların sonlarında Antalya Zeytinköydeki Anadolu Lisesinde eğitim gören Cansel Çevikol, eğlenceye de pek meraklıymış. Lise öğrenciliği yıllarında hafta sonları sık sık kentin ilk 5 yıldızlı oteli olarak bilinen Talya Otelin diskosuna gittiği de biliniyor.

Hukuk Fakültesini kazanıp mezun olduktan sonra Avukat Kemal Kapulluoğlu’nın yanında staj yapan Çevikol, 2000’li yıllarda ise Türkiye Futbol Federasyonu Yetkili Yönetim Kurulu Üyesi Ender Alkoçlar tarafından TFF Antalya İl temsilciliği görevine atandı. Siyasete ANAVATAN  Partisinden başlayan Muhittin Böcek de Konyaaltı Belediye Başkanlığının ikinci dönemi olan 2004 seçimlerinde  Yüksel Yalova’nın yakın arkadaşı Kapulluoğlu’nun yanında staj yapan Cansel Çevikol’u belediye meclis üyesi adaylığına gösterip seçilmesini sağladı.  

Çevikol, 2019 seçimlerinde Muhittin Böcek Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olunca, kendisi de  Konyaaltı Belediye Başkanlığına aday olmak için CHP’ye müracaat etmişti. Ancak partisi, tercihini Avukat Semih Esen’den yana kullanmıştı. Partisi aday göstermeyince ortada kalan Cansel Çevikol için Muhittin Böcek’in 2019 seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması bir fırsat oldu. Muhittin Böcek, önce danışman olarak yanına aldığı Cansel Çevikol’u uzun bir uğraşın sonunda Genel Sekreter olarak atamıştı. Ancak anlatılanlara göre Cansel hanım kendisinden önce belediyenin genel sekreterinin kullandığı odayı beğenmemiş.  Yeni inşa edilen belediyenin odasının duvarlarını yıktırmış. Koridorun bir kısmını odaya dahil edip makam odasını genişletmiş. Daha önce bir olan özel kalem sayısını ikiye çıkarmış. Kapısının önünde özel güvenlikçi görevlendirmiş. Makam aracının kapısını açtırıp kapattıran Cansel hanım, kocası gibi diş hekimi olan görümcesini de belediyeye yerleştirmiş. Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korona yüzünden hastanede tedavi altına alındığı süreçte de herşeyi ben bilirim zihniyetiyle hareket edip, birçok konuda  belediye  başkan vekiline bile bilgi vermeden hareket ettiği ileri sürülen Cansel Çevikol Tuncer Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin de bu yıl tarihin  gelmiş geçmiş en sönük festivalini organize etmekle eleştiriliyor.

 Siyaset zor iş.  Herkesin harcı değil.