LAVROV VE KULEBA ADF’DE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu'nda Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile Rusya Fedarasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bir araya geleceğini belirterek “Her iki bakan Antalya'daki bu toplantıda özellikle benim de yer almamı, üçlü bir toplantı yapmamızı istediler. Dolayısıyla bu toplantıyı 3'lü formatta gerçekleştireceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, hem Ukrayna içerisindeki insanlara, hem de komşu ülkelere geçen insanlara insani yardımları artırarak devam ettiklerini belirterek, “Bizim en öncelikli amacımız ise çatışmaların bir an önce durdurulması. Saldırıdan önce Cumhurbaşkanı'mız ve bizler Rus ve Ukraynalı muhataplarımızla özellikle onları bir araya getirmek için çok çaba sarf ettik. Saldırının başlamasından bu yana Sayın Cumhurbaşkanı'mız muhataplarıyla 19 telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ben de yaklaşık 40 görüşme gerçekleştirdim” diye konuştu.

“TOPLANTI 10 MART PERŞEMBE GÜNÜ”

Bakan Çavuşoğlu, savaşın ardından da bu çabayı artırdıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İki tarafı buluşturmak için yoğun bir diplomasi yürüttük. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Putin'le telefon görüşmesinde bu konuyu gündeme getirdi. Lavrov, Antalya'daki bu görüşmeye katılmaya hazır olduğunu söyledi. Aynı şekilde Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba da bu toplantıya katılacağını bize bildirdi. Her iki bakan Antalya'daki bu toplantıda özellikle benim de yer almamı, üçlü bir toplantı yapmamızı istediler. Dolayısıyla bu toplantıyı 3'lü formatta gerçekleştireceğiz. 10 Mart Perşembe günü Antalya'da bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Bu toplantının bir dönüm noktası olmasını temenni ediyoruz. Bu toplantının barış ve istikrara vesile olmasını temenni ediyoruz. "

HABER MERKEZİ