MİLLİ EMLAK’TAN RANTLARA DARBE

Turizm kenti Antalya’da, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Lara Plajı’ndaki kaçak yapılar yıkıldı. Haksız kazançlara kaynak olan sahil, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni projesi kapsamında tüm halkın kullanımına açık olacak, modern ve doğayla barışık bir görünüm kazanacak.

DÜĞMEYE BASILDI

2003 yılında Milli Emlak ile Büyükşehir Belediyesi arasında düzenlenen protokol ile 10 yıllığına kiraya verilen ve bu sürenin sonunda üzerindeki yapılarla beraber Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gereken Lara Sahili,  idareye teslim edilmedi ve üzerindeki yapılar kaçak olarak işletilmeye devam etti. Milli Emlak Dairesi Başkanı Oğuzhan Sürmeli’nin yakın takibi ile hukuksuz biçimde işgal edilen ve büyük bir rant kapısına dönüşen bu alanın yeniden kamuya devri için düğmeye basıldı.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Lara Sahilinde yaşanan hukuksuzluklar, kanuna aykırı biçimde devam ederken, bu tesislerdeki “rant” başka bir boyut kazanmıştı. Antalya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nın kaçak yerleri tahliye etmesinin ardından, kaçak olarak yapılan ve kamuya devri gereken Lara Sahili’nde yıkımlar başladı. Sahilde uzun süredir restoran, düğün organizasyonu gibi amaçlarla astronomik haksız kazançlara kaynak olan sahil, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni projesi kapsamında modern bir görünüme kavuşacak.

İŞGALLER, ESKİYE DAYANIYOR

Lara Sahili’nde protokolde olmayan ve hiçbir zaman ruhsatlandırılmayan kaçak yapıların inşa edilmesi, restoran ve düğün salonu gibi yapıların işgalciler tarafından fahiş bedellerle üçüncü kişilere kiralanması, yıkımla birlikte son buldu.