LAFÜGÜZAF

Çıktığı son 14 maçında 14 gol, krallık yarışında 5 golle zirvenin takipçisi, takımının en büyük umudu…

Bu isim Haji Wright…

Geçen sezonun 29’uncu haftasında başlayan bir seri ve bugüne kadar elde edilen büyük çıkışla taraflı tarafsız Süper Lig’in en değerli golcülerinden birisi olarak gösteriliyor ki bana göre şu performansıyla kesinlikle zirvede.

Şu sıralarda herkesin hayranlıkla takip ettiği Haji Wright için filmi biraz başa saralım ve geçen sezona gidelim.

Soğuk iklime sahip Danimarka’dan gelip, son derece sıcak bir şehre sahip olan Antalyaspor’un formasını giymeye hazırlanırken, kampın son 15 gününde yakalandığı koronavirüs sebebiyle antrenmanlara dahi çıkamayan ve dolayısıyla lige kötü bir başlangıç yapan bir futbolcu konumundaydı.

“Golcü değil”, “Bu adamı nereden buldular”, “Ayakta bile duramıyor” eleştirileri arasında o dönemin hedef adamı ilan edilen Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay yerden yere vuruluyor, hakarete varan sözlerle istifası isteniyordu. Aynı Aytaç Altay, Fernando transfer edildiğinde de “1 yıldır oynamayan oyuncuyu” getirdi sözlerinin muhatabı oluyordu, dipnot olarak bunu da hatırlatmak lazım.

Geçen sezonun önemli golcülerinden Aleksandar Pesic  ve Ayoub El Kaabi’ye methiyeler düzülürken, Haji Wright’ı desteklediğim için, “Aytaç Altay transfer ettiği için savunuyor” ifadelerini bile yapmaktan çekinmeyen art niyetli insanlar ortaya çıktı.

O dönemde bir kişi de çıkıp, “Haji Wright’ı ben önerdim” ya da “Getirilmesinde ben katkı sağladım” diye ortaya çıkmıyordu. Hatta ve hatta Haji Wright ile aynı cümlede isimlerinin geçmesi bile istenmiyordu.

Şu ana bakıldığında; Haji Wright bir yıldız ve Antalyaspor tarihinin en yüksek bonservis getirisini sağlayabilecek bir potansiyele sahip bir futbolcu.

Geçen sezon tam bu zamanlar kimsenin adının yanında anılmak istemediği futbolcu için bugün ise “Haji Wright’ı ben getirdim” mücadelesi var. Özellikle son 3 haftada ortaya koyduğu performansla 4-5 kişinin ismi Haji Wright ile anılmaya başladı. Beni de birebir bu konuda arayıp farklı isimleri zikredenler oldu.

Küçük bir sır vereyim; Haji Wright’ın gelmesinde kim etkili oldu, kim tavsiye etti, kim bitirdi bunların hepsi biliniyor. Gerisi lafügüzaf…