LAF DEĞİL İCRAAT!

Adına Anayasa diyoruz ama adeta “ne olduğu belli olmayan bir kanunlar manzumesi ile yönetiliyoruz” desek yanlış olmaz herhalde.

***

Ne ananın şefkati ne babanın sevgisinin olmadığı darbe anayasasının bu çağda hala değiştirilememesi açıkçası bugüne kadar görev yapan siyasi iktidarların ve muhalefette bulunan siyasi partilerin beceriksizliğidir.

***

1982 yılında cuntacılar tarafından hazırlanan ve bu millete dayatılarak adeta zorla kabul ettirilen kes kopyala yapıştır maddeleri günümüzde hala bu millete ızdırap olmaya devam ediyor.

***

Maddeleri yoruma açık olan ama en önemlisi yıllardır mecliste milletvekillerinin düzeltebilmek adına mesai harcadığı cuntacıların anayasası artık ihtiyaca cevap vermez hale geldi.

***

Her seçim döneminde sivil bir anayasa cümlesini siyasi partilerden duymamıza rağmen iktidara gelen de muhalefette kalan da o söylemlerini seçim meydanlarında unutuyor.

***

Geçtiğimiz günlerde gezi parkı eylemlerindeki durumundan dolayı tutuklu olan Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi tarafından hak ihlali adı altında tahliye edilmeye çalışılması karşısında Yargıtay 3. Ceza Dairesinin attığı adım sonrası anayasada olan boşluklar yeniden tartışılmaya başlandı.

***

İktidarı muhalefeti neredeyse koro halinde sivil bir anayasa çağrısı yapmaya başladı. Ben lafa değil icraata bakarım. Bu işler konuşmakla olmuyor çünkü.

***

Sadece MHP’nin Cumhuriyet’imizin 100. yılında 100 maddelik sivil anayasa teklifi haricinde adım atan kimse yok. O yüzden boş laflara karnımız tok arkadaş.

***

Yapacaksanız anne şefkati baba sevgisi gibi tertemiz bu milletin ortak değerlerine sahip çıkacak bir anayasa yapında bitsin artık bu lüzumsuz tartışmalar.