Kuzeyin yıldızına Kıvrım yakışacak

Lider Haber TV ekranına konuk olan Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım projelerini anlattı. Döşemealtı’nın makus tarihini değiştireceklerini söyleyen Kıvrım, “Bütün sorunlara el atacağız” dedi.

Lider Haber TV ekranlarında Ahmet Demir’in sunduğu Seçim özel programına konuk olan Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan adayı Bekir Kıvrım seçim çalışma sürecini değerlendirdi.



Döşemealtı’nı bu halde gördükleri için utandıklarını söyleyen Başkan Adayı Kıvrım, “Döşemealtıkuzeyin parlayan yıldız ama şu anda sönük kalıyor. İnşallah31 Mart’ta iktidara geldiğimiz zaman kuzeyin parlayan yıldızını tam olarak devreye sokacağız” dedi.

Kampanya sürecinin gayet güzel geçtiğini belirten Bekir Kıvrım, “Kampanya sürecimiz boyunca bizim dilimiz zaten gayet naifti hiç kimseyi incitmeden, kırmadan bir süreç götürdük. Biz projelerin yarıştığı bir Döşemealtı olmasını istiyoruz. Kimin projesi ise o kazansın diyoruz. Çünkü şöyle bir şey var, Döşemealtı bizim hepimizin. Biz Döşemealtı’nı kaybedemeyiz. Benim rakiplerime cevap verecek kadar vaktim de yok. Çünkü benim bir ekibim var. Bu ekip hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Biz de bu tempoya uymaya çalışıyoruz. Evet, çok yorucu geçiyor. Çok güzel işler başardık. Geçen gün iftarımız vardı, mükemmel ötesiydi diyebilirim. Ardından bir iftar daha yaptık o da mükemmel ötesi diyebilirim. Yani burada halkın teveccühü de var. Biz birilerine cevap vereceğimize. Biz gidip halkımızdan beş kişi ile daha fazla görüşüyoruz. Projemizi onları anlatıyoruz.Bu anlattığım sürede hem halkımız keyif alıyor, hem biz keyif alıyoruz. Çünkü bizim 6 yıl ilçe başkanlığı gibi bir birikmişliğimiz var. Bu nedenle konularda bildiğimiz için direk söylüyoruz. Kendilerine o böyledir bu böyle dediğim zaman halkımızı ikna ediyoruz. Onun için bizim rakiplerle uğraşacak vaktimiz yok. Uğraşamayız da zaten. Yaptığı işi mesnetsiz, hepsini konuşuyorlar kendi çaplarında. Çokta önemli değil. Biz kendi bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

“DÖRT DÖRTLÜK BİR BELEDİYE YAPACAĞIZ”

31 Mart’ta Döşemealtı’nınmakus tarihini değiştireceklerini söyleyen Kıvrım, “Döşemealtı büyükşehiriyle, hükümetiyle, ilçe belediyesiyle bir bütün olarak dümdüz bir belediye olacak. Bütün sorunlara el atacağız. Planımız, programımız, projelerimizi tek tek uygulayarak inşallah beş yılın sonunda hesap verebilir. İnsanlara güvenle bakan insanların belediye güvenle baktığı, sorusuna cevap alabilen dört dörtlük bir belediye yapacağız inşallah” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ SORUN YOL

Döşemealtı’nın en önemli sorunun yol olduğunu ifade eden Bekir Kıvrım, “Projelerimizde bizim en önemli sorunumuz yok dedik. Yolu nasıl yapacağız dedik. Yolu yapmak için neler yapacağız dedik. Yolu yaparken önce bir beton santrali ve asfalt plenti tesisi yapacağız dedik. Asfalt plenti tesisini yapacağız ki biz burada sıkıntı yaşamayalım. Buralarda tek tek kendimiz asfaltımızı kendimizi dökelim. Yani şu anda Döşemealtı’nın beş yıllık birikmişligi var. Bir de bunun üzerine on yıllık gelecek için yol almamız gerekiyor. Döşemealtı’nın on beş yılda dört kat büyüdü. Önümüzdeki 10 yılda da iki kat daha büyüyecek. Biz önce açığı kapatacağız. Ardından önümüzdeki yıllara yatırım yapacağız. Böyle devam etmemiz gerekiyor. Yoksa bizim Döşemealtı’nı toparlama şansımız yok. Bunu toplayacağız hep beraber. Çalışmalarımız sürecinde Yeniköy Mahallesi’nden bir muhtar arkadaşımız ‘Başkanım siz bu yolları nasıl yapacaksınız. Sadece Yeniköy Mahallesi için konuşuyorum’ dedi. Ben de dedim ki o arkadaşa sadece Yeniköy Mahallemize yapmayacağız şuanda 32 mahallemiz var. Bu 32 mahallemizde aynı konumda. Biz bunların tamamını yapacağımızı söyledim” şeklinde konuştu.

“SICAK PARAYI BELEDİYEMİZİN KASASINA SAKOCAĞIZ”

Döşemealtı Belediyesi’nin bütçe sıkıntılarına da değinen Kıvrım, “Şuan da sadece satmaya dayalı bir yönetim anlayışı vardı. Artık biz bunu değiştireceğiz. Mesela beton santralimizde betonumuzu satmaya başlayacağız. Biz burada betonu satarken de fen işleri müdürlüğümüzün bütün masraflarını buradan karşılayacağız. Üç aşağı beş yukarı birbirini dengeleyeceğiz. Tutarlı vaziyete getireceğiz. Bunu buradan karşılayacağız. Yani ben şunu düşünmeyeceğim ben acaba fen işleri müdürlüğü için mazot parasını, asfalt bütün parasını nereden oluşturabilirim diye ben bunu düşünmeyeceğim. Bunu yapacağım buraya koyacağım ve sonra takip edeceğiz. Şuna inanıyoruz denetimsiz hiçbir şey olmaz. Denetlemeyi yapacağız. Tam çalışacağız, tam sahada çalışacağız. Hep beraber bütün personelimizle beraber el ele kola devam edeceğiz inşallah. Bunlar belediyemize gelir olacak. Yani sıcak parayı direk belediyemizin kasasına sokacağız” dedi. 


“BİN TIR’LIK BİR ARAÇ PARKIMIZ OLACAK”

Projelerini anlatmaya devam eden Bekir Kıvrım, “Köyler bölgesi dediğimiz alana canlı hayvan pazarı yapacağız. Sadece Döşemealtı’nın merkezinin değil köyler bölgesinin de çehresi değişecek. Köyler bölgesini bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Her yerden insanlar gelecek. Gelen insanlar hayvan alış ve satışı yapacaklar. Buradan da belediye gelir sağlayacağız. Yani sıcak parayı direk sokacağız. Belediyeye sıcak acil olarak sıcak para sokmamız gerekiyor. Ardından lojistik köyü yapacağız. Lojistik köy bizim en önemli projelerimizden birisi. Bununla ilgili iki tane kurumumuz var. Birincisi nakliyeciler derneği, ikincisi ise Döşemealtı Kamyoncular Kooperatifi. Bu kurumlarla birlikte ortak bir şekilde Ulaştırma Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi,  Antalya Otomobil ve Şoförler Odası ile birlikte el birliğiyle burayı kuracağız. Burada bin TIR’lık bir araç parkımız olacak. Ardından içinde kafeteryalar, hamamlar, lokantalar, oteller, akaryakıt istasyonlarının bulunduğu modern bir köy yapacağız. Lojistik köy yapacağız. Yani buraya adam arabasını park ettiği zaman hem huzuru bulacak hem de her şeye ulaşabilir olacak. Bu sayede bizim sokak ortası hiç TIR’ımız kalmayacak. TIR’ı burada park edeceğiz, bu da belediyeye ciddi bir gelir getirecek” ifadelerini kullandı. 

“DÖŞEMEALTI’NIN TURİZM GELİRLERİ ARTACAK”

Turizm gelirlerini daha da arttıracaklarını ifade eden Bekir Kıvrım, “Bizim on tane ören bölgemiz var. Bu ören bölgelerimizin en başında bizim güven uçumuz geliyor. Tarihi, doğası, balkon vazifesi görmesiyle Antalya’daki en güzel seyir teraslarından biri kesinlikle. Buraya Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz bir proje uygulayacak. Bu projede biz de yer almayı düşünüyoruz. Gireceğiz orada hep beraber bu işi çözeceğiz. Oraya tabiat parkına dönüştüreceğiz. Onun bir tarafı Konyaaltı’na bir tarafı ise Kepez’de bağlı.Kopuz Kanyonu var mesela derenin altında. Oradan yürüyüş yolları düzenlememiz gerekiyor. Bunları yapacağız. İkincisi Evdirhan. Bu yerimiz Selçuklu mimarisi yapılmış bir eserimiz. Şu anda dağılmış vaziyette bunu geçen dönem Döşemealtı Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi veİl Kültür Müdürlüğü ile beraber bir proje oluşturulmuştu. Burada kazı çalışmalara başlamıştı. Bu kazı çalışmaları tamamlayıp hızlandıracağız oraya ayağa kaldıracağız. Bunun içinde yeme içme alanları, küçük küçük satış alanları. Kadın ve köy kooperatiflerinin satış yerlerine koyarak buradaki yöresel ürünlerimizde burada pazarlayarak hem ev ekonomisine katkı hem de kadınlarımıza katkı yaratmayı düşünüyoruz. Termesos’umuz var. Termesos’u görmeye gelen Avrupa'dan bir sürü insan var. Çünkü İskender’in alamadığı en önemli yerlerden, kalelerden,  kentlerden biri. Biz buraya bir teleferik kurarak burada yıllık ziyaretçi sayısı on bin. Bunu yüz bine çıkarmak istiyoruz. Bunu yapmamız gerekiyor. Şöyle düşünün. Termesos Antik Kentinden Liman’a yağ bağlantıları var. Yağ kanalları var. Biz zeytinyağını orada satacağız pazarlamamız gerekiyor. Döşemealtı Zeytinyağı markasını yaratıp Döşemealtı zeytinyağını oraya gelenlere satacağız. Karain mağaramız var. Karain mağaramızın eteğine bir seyir terası oluşturacağız. Döşemealtı’nı direk tepeden göreceğiz. Orada bir bardak çayı yudumlayacağız. Bunun gibi birçok projemiz daha var” diye belirtti. 

DÖŞEMEALTI HALKININ OYLARINA TALİBİZ 

Son olarak Döşemealtı’nda yaşayan halka seslenen Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, “Döşemealtı halkı bize niye oy verecek? Biz ilkeli, dürüst, şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz İnşallah bundan dolayı oy istiyoruz. Biz hizmet yapacağız. Gerçek belediyecilik yapacağız. Yani biz hizmet için geliyoruz, çalışmak için geliyoruz, gerçek belediyecilik için geliyoruz. Bundan dolayı da Döşemealtı halkının oylarına talibiz” diyerek sözlerini noktaladı.