Kuzey Çevre Yolu bu yıl başlayacak

Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, Antalya'da şehir içi trafiği rahatlatacağı düşünülen Kuzey Çevre Yolu'nu bu yıl içerisinde başlayıp 2 yılda tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok İzmir, İstanbul ve Ankara gibi illerden gelerek şehir içine ekstra yük getiren trafiğin önlenmesi açısından toplam 50 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu'nun önemli olduğunu söyledi. Bu yolu 37 kilometresi Kuzey Çevre Yolu, 13 kilometresi de Kuzeybatı Çevre Yolu olmak üzere ikiye ayırdıklarını dile getiren Şenol Altıok, Organize Sanayi Bölgesi'nin yakınlarından başlayıp Belek ayrımına gelmeden Manavgat yolu ile birleşen Kuzey Çevre Yolu'nun öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti.
 
İKİ YILDA BİTECEK
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Kuzey Çevre Yolu ile ilgili projeyi tamamlayıp ihale hazırlıklarını sürdürdüğünü anlatan Altıok, "Çok yakın bir sürede oradaki hazırlığımızı tamamlayıp 2014 yılı ortalarında yapım çalışmalarına başlamayı planlıyoruz. Yapımını da 2 yıl gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Buradaki imar, kamulaştırma, tahsis işlemlerimiz sonuçlanmak üzere. Yapım çalışmaları başlayana kadar orada da ciddi mesafe alacağımızı düşünüyoruz. Bu yol ayrıca 2016 yılında yapılacak EXPO ile ilgili en azından şehirlerarası trafiğe çözüm getirecek" dedi.