Kurumsal Kimlik Aşamaları Nelerdir?

Belirli aşamalar sonrasında müşterilerin firmayla temasını sağlayacak gerek görsel öge unsurları gerekse de firmanın tutum, davranış ve faaliyetleri kurumsal kimlik kavramını ortaya çıkarmıştır.

Bu kimlik sayesinde firma kendisini dış dünyaya tanıtmakta ve müşterilerin zihninde yer edinmektedir. Eğer firmanın hızlı bir şekilde büyümek gibi bir beklentisi varsa müşterilerle ilk iletişimi sağlayan kurumsal kimliğin özenli bir şekilde hazırlanması gereklidir.

Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları Nelerdir?

Kurumsal kimliğin oluşması bütün itibariyle uzun bir süreç olsa da dar anlamıyla görsel ögelerden oluşan bir kurumsal kimliğin oluşturulması temelde beş aşamadan oluşmaktadır.

1. Tasarımdan önceki hazırlık aşaması: Bu aşamada firmanın beklentileri önem taşımaktadır. Firmanın isteklerinin netleştirilmesi ilk aşamadır.

2. İstenilen zamanda modern tasarım yapma: Belirlenen zaman içerisinde zamanın beğenilerine göre tasarlanmış logo ve hafızalarda yer edecek sloganların meydana getirilme aşamasıdır.

3. Sunum: Süreç içerisinde ortaya konulan tasarımların firmaya sunulmasıdır.

4. Düzeltme: Tasarımlarda eksik veya yanlış bir şey varsa bunun düzeltilmesi aşamasıdır

5. Kullanılma: Tasarımların firma tarafından onaylanması ardından müşteri çevresinde kullanılması ve müşterilerin ilgisinin firmaya yöneltilmesi aşamasıdır.

Kurumsal Kimlik Çalışmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her işte olduğu gibi kurumsal kimlik çalışması yaparken de dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi kurumsal kimlik çalışmanızı yaptıracağınız kişilerin doğru seçilmesidir.

 Bu konuda yeterli tecrübesi bulunmayan kişiler tarafından hazırlanan logoların veya sloganların firmaya olan ilgiyi yeteri kadar sağlamaması muhtemeldir.

Bunun dışında kurumsal kimliğin oluşturulma aşamaları atlanmamalı hem firmanın hem müşterilerin beklentilerini karşılamak için gerekli tespitler yapılmalı ve buna yönelik görsel ögelerle ön plana çıkan bir kimlik hazırlanmalıdır.

Neden Grafik Tasarım Desteği Almalısınız?

Firmanın kendisini dış dünyaya tanıtmasının en etkili araçlarından biri görsel ögeleri etkin bir şekilde kullanmaktır. Örneği internet üzerinden bir alışveriş yapmak istediğimizde kullanımı kolay ve görsel olarak cezbeden siteleri tercih ediyoruz.

Ya da sosyal medya hesaplarında sade ama göze çarpan gönderiler aracılığı ile alışveriş yapacağımız sayfalara yönlendiriliyoruz. Bu örneklerden de anlaşılacağı üzere görselliğin doğru şekilde kullanımı firma ile olan etkileşimi arttırmaktadır. Bu nedenle firmaların görsel ögeleri doğru şekilde kullanabilen kişilerden grafik tasarım desteği almalıdır.

Uzman Grafik Tasarımcıların Sahip Olduğu Nitelikler

Firmanızın tanıtımını yaptırmak için basacağınız afişlerde, panolara asacağınız ilanlarda veya sosyal medya hesaplarında paylaşacağınız gönderilerde görsel ögelerin yerli yerinde kullanılması gereklidir.

 Bunu başarabilmek için ise uzman grafik tasarımcılar ile çalışmak ihtiyaç haline gelmiştir. Uzman grafik tasarımcıların sahip olduğu nitelikler nelerdir sorusunun cevabı ise şu şekildedir:

Dijital Ajans Ne Yapar?

Dijital ajanslar firmaların fiziki ortamda yaptıkları tanıtımların yetersizliği karşısında dijital ortamlarda dijital pazarlama faaliyetlerine destek olan ajanslardır.

Firmanın dijital platformlarda ön planda olmasını sağlamak adına dijital ajans arama motorlarında öne çıkan websiteleri ve içerikler üretir, firmaların sosyal medya hesaplarını yönetir, müşteri portfolyosunu analiz ederek farklı satış stratejileri geliştirir. Bunlar gibi pek çok hizmet dijital ajans hizmetleri kapsamında yer almaktadır.

Dijital Ajans ile Çalışarak Danışmanlık Almak Size Neler Kazandırır?

Firmanızın web siteleri, sosyal medya platformları gibi dijital ortamlarda müşterilerle hızlı bir şekilde temasa geçip veriminizi arttırmak istiyorsanız dijital ajans bu konuda size zaman kazandır.

Ayrıca dijital ajansların verdiği danışmanlık hizmeti sayesinde stratejik ilerleyerek firmanıza olan ilginin yoğunlaşmasını ve firmanın tanınırlığının artmasını sağlayabilirsiniz. Bu konuda ilginizi çekebilecek olan kurumsal kimlik çalışması nasıl yapılır başlıklı makaleyi incelemenizi öneririz.