Kurtulmuş: TBMM bünyesinde Suriye Dostluk Grubu kurmayı teklif edeceğiz
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis bünyesinde Suriye Dostluk Grubu kurulması için teklifte bulunacaklarını açıkladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis bünyesinde Suriye Dostluk Grubu kurulması için teklifte bulunacaklarını açıkladı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kamboçya Senato Başkanı Hun Sen ile TBMM Tören Salonu'nda ortak basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, Asya'nın yeni bir merkez olarak ortaya çıkacağını söyleyerek, “Asya ülkeleri ile hem ikili hem de çok uluslu APA gibi oluşumlar içerisinde ilişkilerimizi arttırmak istiyoruz. Mesafelerimiz çok uzak olsa da sonraki süreçte ilişkilerimizi daha yakın hale getirmeye, hükümetler arası ilişkilere paralel olarak parlamenter diplomasi adına parlamentolar arası güçlü bir ilişkiyi sürdürmeye niyetliyiz” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, Suriye ile ilgili olarak TBMM’nin üzerine düşen
görevi yerine getireceğinin altını çizerek, “Suriye’deki gelişmeleri yakinen
takip etmek üzere TBMM de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecektir. Bir
başlangıç fikri olsun diye ilk kez burada ifade ediyorum. Evet, şu anda
Suriye’de muhatabımız olan bir parlamento yok. En kısa zamanda seçilmiş bir
parlamentonun oluşmasını temenni ederiz. Suriye’deki gelişmeleri takip etmek
için en kısa süre içerisinde TBMM'deki siyasi partilerin grup yönetimiyle de
konuşarak TBMM bünyesinde Suriye Dostluk Grubu kurmayı teklif edeceğiz. Bu
çerçevede arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Eğer Meclis'teki siyasi
parti grupları da bu konuda ortak bir kanaat belirtirlerse en kısa süre
içerisinde bir Başkanlık Tezkeresi olarak bunu TBMM Genel Kurulu’na getirerek,
Suriye’deki gelişmeleri şimdiden taklip edecek bir dostluk grubunu her partinin
katılımıyla oluşturmayı teklif edeceğiz” dedi.
Kamboçya Senato Başkanı Sen ise, her iki ülke arasında
ticaret hacmini arttırmayı hedeflediklerini belirterek, bugün 200 milyon
dolarlık ticaret hacmi olduğunu, ticari ilişkilerin ivme kazanacağını ifade
etti.
İHA
AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Sanayi Kavşağı’nda yapımı tamamlanan ve hizmete açılan ‘Akıllı Kavşak’ projesini yerinde inceledi. Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Söker, “Şimdi projeyi söz verdiğimizden 3 gün önce açarak bayram öncesi vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
CHP’nin takvimde başka bir gün kalmamış gibi arife günü düzenlediği Maltepe mitingine tepki gösteren Aslı Baykal, ''İnsana verilen en kıymetli vakitlerden birisi olan arife gününe de saygı duyulmadı. Maneviyat yerine kaos ve siyaset yerleştirip miting yapıldı'' dedi.
CHP’nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, CHP’yi sert bir şekilde eleştirdi. Baykal, “Yasa bilmeyen ve anlamayan mafya benzeri bu siyasal yapı kendi bataklığında boğulabilir istediği gibi. Ama boğulma süreci seçimlere kadar süreceği için o zamana dek oluşturacağı girdaplar ile tüm ülke ekonomisini sarsmasına, vatandaşı mağdur etmesine izin verilemez” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sokak teröristlerine kucak açanlar, polisin çocuklara pamuk şeker ikram etmesini dillerine doluyor. Daha düne kadar şehir şehir oy dilenenler, utanmadan pamuk şeker üzerinden hamaset yapıyorlar. Polise asit atılması ile balta ile saldırılması ile bir sorunları yok'' dedi.
CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, “Türkiye’de yolsuzluk ağı açığa çıkan idareci için iç savaş çıkarıp ekonomiyi batırmaya, yolsuzluk yapanı yakalayanları ortadan kaldırmaya çalışıyorlar” dedi.
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanırken silahlı terör örgütüne yardım etme suçundan serbest bırakıldı. Öte yandan İmamoğlu'nun tek aday olduğu CHP cumhurbaşkanı adayı ön seçiminde partililer oy vermek için sandığa giderken CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal ise ön seçime ‘aldatmaca’ diyerek tepkisini dile getirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında partililer bir araya geldi.
Parti ambleminde 6 ok bulunan CHP Serik İlçe Başkanlığı, tüzüğe 6 delik açarak, skandal bir yönetim sergiledi. Eylül 2023’te yapılan ilçe kongresinin genel kurul sonucu, Mülki İdare Amirliği’ne bildirilmedi ve bu ihmal, 3 bin 160 TL idari para cezasıyla sonuçlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi ve dün sabah gözaltına alınmasının ardından CHP Antalya İl Örgütü, Attalos Heykeli açıklama yaptı. Açıklama esnasında CHP’li vatandaşlar ile İl Başkanı Nail Kamacı arasında slogan tartışması çıktı.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, partisinin Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına getirildi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz