KURT KAPANINDA KURTLAR VADİSİ!

Beni takip eden okurlarım aşağıda yazacağım konunun “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur” atasözünün nasıl gerçekleştiğini görecek. Çünkü üç aşağı beş yukarı hislerim beni yanıltmadı.

Takvimler 2023’ün Nisan-Mayıs aylarını gösteriyordu. 14 Mayıs’ta iki turlu Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştı. Bu bir hatırlatma.

Tam bu tarihlerde bir hanımefendi İYİ Parti’den Antalya Milletvekili Aday Adayı olarak ortaya çıkmıştı. Adını daha önce AK Parti’de duysam da sonradan İYİ Parti’ye sığınmış!


Giyimi, kuşamı, makyajı, saçı ve tavırları ile MANKEN EDALI bir hanımefendiydi. Bu özellikleri ile benim dikkatimi çekmiş ve birkaç kez köşemde konuğum olmuştu.

Hatta bir keresinde İl Yönetimi’nden bir hanımefendiyi KORUMA (bodyguard) gibi kullanması ile gündeme gelmişti. Ve nihayetinde eşinin otelleri yani paranın gücü ile İYİ Parti’den Antalya 4. Sıradan Milletvekili Adayı gösterildi.

Seçilemedi ve TBMM’nin yüzünü göremedi. Ama seçimden sonra yapılan İYİ Parti Kongresi’nde Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi olmayı başardı. Güzelliği sayesinde mi yoksa paranın gücü ile mi onu bilemem.


Merdivenleri hızlı hızlı çıkan, yukarıda saydığım özellikleri ile 7’den 70’e herkesin dikkatini çeken Ayşen Kurt hanımefendinin bir dikkat çeken özelliği de eşi ile arasındaki yaş farkı!

Güzel bir eş, ön plana çıkan bir anne, siyasete atılan ve hızla yükselen bir kadın görüntüsünü hazmetmek, bu ağırlığı kaldırmak her babayiğidin harcı değil. Çünkü siyaseten sataşmalar bile ağır gelir insanlara, güzel ve alımlı bir eşi olan kocaya. Nihayetinde öyle ol(muş)du.


İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, bir süre önce sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Parti içi hesaplaşma olarak görülse de ağır bir paylaşım.

Ergen’in Ayşen Kurt ve eşi ile ilgili çok çirkin paylaşımında, “Son söz olarak, biz bu ‘Kurtlar’ sofrasında kendimizi yedirtmeyiz. Buradayız, dimdik ayakta ve Meral Akşener ile omuz omuza yürüyoruz… Yaşlı koca bulan kadın… Manavgat’ta sana hava yok, nefes yok. Hürrem Sultan…” ifadelerini kullandı.

Bu paylaşım sonrası ortalık karıştı tabi. Tepkiler üzerine Hüseyin Ergen paylaşımını alelacele sildi. Ayşen Kurt’un ise Meral Akşener’i aramasıyla Ergen apar topar görevden alındı.

Bu olay unutuldu, halının altına süpürüldü sanılırken işin öyle olmadığı anlaşıldı. 31 Ocak 2024 günü eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'e Side'de evinin önünde silahlı saldırı yapıldı. Ergen yaralandı.

Jandarma, 14 saat içinde araç sürücüsünü ve silahı kullanan tetikçiyi yakaladı. Savcılık sorgusunun ardından her iki şüpheli de sevk edildikleri sulh ceza hâkimi tarafından tutuklandı.


Ancak Manavgat Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile JASAT işin peşini bırakmadı ve sanıkların ifadelerinden yola çıkarak soruşturmayı derinleştirdi.

Silahlı saldırının organizatörü olduğu iddiasıyla A.Ç. gözaltına alındı. Onun ifadesinden sonra da azmettirici olduğu iddiasıyla da zincir otellerin sahibi Y.K. yani Ayşen hanımın eşi gözaltına alındı.

Hani derler “GÜZELLİK BAŞA BELA” diye! Sanırım bu olayda bundan kaynaklandı gibi geliyor bana. Lakin o paylaşımı da göz ardı etmemek lazım. Her babayiğit öyle bir sözü kaldıramaz.

Fakat bu olayın sonu nereye varır bilinmez. Dilerim daha büyük bir vahim olaylar silsilesine sebep olmaz. Aksi halde KURT KAPANI döner KURTLAR VADİSİ’NE!


Ve bu konuyu o meşhur Elazığ tekerlemesi ile kapatalım; “ Karın güzelse ne işin var düğün evinde? Düğün senin evinde, gir oyna çık oyna. Karın çirkinse ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde, gir ağla çık ağla.”

---------------------

SEÇİM ARASI KAÇAKLAR!

Bu bölümün başlığına bakıp EKMEK ARASI DÖNER falan ısmarlayacağımı zannetmeyin. Yarım ekmek arası döner bile 175-180 lira olmuşken babayiğitlik yapamayacağım.

Bu işin latifesi tabi. Asıl mesele ise seçim öncesi yeniden aday olamayan belediye başkanları boş vermişlik içinde, aday olanlar da yeniden seçilebilmek için işleri ikinci plana itmiş durumda olması.

Hal böyle olunca inşaatlarda kaçak yapılaşma, işletmelerde de kaldırım işgalleri arttı. Bir başka işgal de deniz manzaralı park ve bahçelerde. Antalya’nın kangren olan yarası KARAVANLAR!


Antalya Büyükşehir Belediyesi Karavan Park yaptı. İyi güzel. Kısmen Konyaaltı’nda ana güzergâhta KARAVAN İŞGALİ sona erdi. Amma ara sokaklarda halen aynı manzara var.

Bir türlü önlem alınamayan FALEZ 1 ve FALEZ 2 Parkı’nın kenarı ise KARAVAN İŞGALİ altında. Göstermelik “KALDIRDIK” denilen KARAVANLARDAN 6 aydır bölgede çakılı vaziyette park edenleri bile var.

Tabi seçim arası olunca böyle KAÇAKLARA kim ve kimin adı göz yumuyor anlamam mümkün değil. Sevgili Başkanlar, size bu karavancılar değil o bölgedeki             yaşayan SEÇMEN oy verecek.

Aman dikkatli olun. Yoksa ekmek arası döner bile kurtaramayacak sizi!