KURSİYERLER MEZUN OLDU

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile açılan El Sanatları Örgü Bebek(Amigurumi) ve Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi kurslarının sertifika töreni, Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nde, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğinde açılan, El Sanatları Örgü Bebek(Amigurumi) ve Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi kurslarının sertifika töreni yapıldı. Saklı Kalan Düşler projesi kapsamında kurslara katılan kadınlara, başarı ile elde ettikleri sertifikaları takdim edildi.

“DÜŞLERİ GERÇEKLEŞTİRME FIRSATI”

Halk Eğitim Merkezleri’nde herkesin kendisini geliştirme fırsatı bulduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, “Halk Eğitimlerimiz, 7’den 77’ye Saklı Düşler Projesi’nde olduğu gibi öğrenmek istediği ama fırsat bulamadığı hangi yaştan olursa olsun, hangi alana ilgi duyarsa duysun, yüzlerce alanda kursiyerlerimize eğitim vererek içlerinde kalan düşleri gerçekleştirme fırsatı tanımaktadır. Böylece beğenilerini, kişiliğini, elle tutulur gözle görülür hale getirme fırsatı yakalamaktadırlar. Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı son kursta, İl Emniyet Müdürlüğü’müz, İŞKUR, İl Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle vatandaşlarımızın eğitilerek kendisine, ailesine, içinde bulunduğu topluma faydalı hale gelmesidir” diye konuştu.

“SOSYAL YAŞAMA KATKI”

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Büro Amiri Yusuf Aksoy ise “Saklı Kalan Düşler projesi kapsamında çocuk ve aile ilişkilerini güçlendirici çalışmalarını ortaya koyarak, çocuklarımızın suç mağduru olmalarını engellenmesi, içinde bulunduğu topluma ve sosyal çevreye uyum sağlamalarını kolaylaştırılması amaçlanmıştır. Proje kapsamında 22 Kasım 2021 tarihinde Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 14 gence Şiş ve Tığ Örücülüğü, 16 gence de Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi kursu başarıyla tamamlanmıştır. Meslek eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz bugün itibariyle sertifikalarını alıp mezun olmuşlardır. Vatandaşların sosyal ve ekonomik yaşama katkı sağlamalarından dolayı Antalya İl Emniyet Müdürlüğü olarak memnuniyet duymaktayız” dedi.

VATANDAŞLARA FIRSAT

Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkçı, “Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) iştirakiyle hayata geçen ‘Saklı Kalan Düşler’ projesi kapsamında dezavantajlı bölgedeki vatandaşlarımıza yönelik olarak aile ilişkilerini güçlenmesi, suça bulaşmalarının önlenmesi amacıyla açılmış olan Şiş Örücülüğü ile Örgü Bebek Kursu ve Çocuk Gelişim Kursu’nun kapanış törenine hepiniz hoş geldiniz. Proje kapsamında kursiyerlerimiz, kurslarımıza katılmış ve başarıyla tamamlamışlardır. Gençlerimizin vaktini en iyi değerlendirebilmek, aile bütçelerine bir nebzede olsa katkıda bulunabilmek, kültürel değerlerimize sahip çıkılması amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı.