KURBANLIKLAR ALICI BEKLİYOR

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Antalya’da kurban pazarları kurulmaya başlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurbanlık hayvanlar alıcılarını beklerken, fiyatlar küçükbaşlarda 2 bin 500 ila 5 bin lira arasında, büyükbaşlarda ise 13 ila 21 bin lira arasında seyretti.

İREM GÜNEYBAZ/RABİA DEMİROK

Kepez ilçesinde bulunan Varsak Ayanoğlu Kurban Pazarı Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar için hazır hale getirildi. Geçtiğimiz hafta başından bu yana besicileri kabul eden pazarda alıcılar şimdiden yerini almaya başladı.

“HAREKETLİLİK ŞİMDİDEN BAŞLADI”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Besici Halil İbrahim Tetik, kurban pazarlarında hareketliliğin başladığını dile getirdi. Besicilerin kurban pazarlarına hayvanlarını getirmeye başladığını ifade eden Tetik, “Buraya Türkiye’nin dört bir yanından hayvan getiriliyor. Biz uzun zamandır buradayız. Hayvanlarımız oldukça sağlıklı ve toklu yemle beslenmiş hayvanlardır. 3 bin 500 liradan 10 bin liraya kadar hayvanlarımızı alıcılara sunuyoruz. Pazarda hareketlilik şimdiden başladı. İnşallah hayvanlarımızın hepsini satacağız” diye konuştu.

“YÜZDE 70’İNİ SATMIŞ OLMAYI BEKLİYORUM”

Tokat’tan gelen besici Mehmet Kaya kurbanlık fiyatlarına ilişkin bilgi verdi. Kaya, “Buraya yeni geldik ancak piyasa çok güzel, fiyatlarımız da oldukça iyi. Buraya 250 hayvan getirdim. Bugün 3 hayvan sattım. Fiyatlarımız küçükbaşta 2 bin 500 ila 5 bin lira arasında, büyükbaşlarda ise 13 bin ila 21 bin lira arasında değişiyor. Etimize ve hayvanlarımıza güveniyoruz. Bu bayram hayvanların yüzde 70’ini satmış olmayı bekliyorum” dedi.

“VATANDAŞLAR ELİNİ ÇABUK TUTSUN”

Diğer bir besici Emrah Arar ise satışların oldukça iyi olduğunu, arefe gününe yaklaştıkça yoğunluğun daha da artacağını belirterek, “Kurbanlık alacak vatandaşlarımız acele etsinler. En güzel hayvanlarımız şimdiden alıcılar tarafından seçiliyor. Son güne kalanlar en tercih edilmeyen hayvanlar oluyor. Ellerini çabuk tutup bir an önce kurbanlıklarını almalılar” ifadelerini kullandı.

Pazarda kurbanlık bakan Ümit Delice de, artan maliyetlere göre kurbanlık fiyatlarının oldukça normal olduğunu bir an önce kurbanlık alımını yapmak istediğini aktardı.