KURBANLAR İÇİN HAZIRLIK TAMAM

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar hazırlığa başladı. Akseki İlçe Müftülüğü, kurban ibadetini vekalet yoluyla yerine getirmek isteyen vatandaşlara hem müftülükte, hem de internet sitesinden hizmet verdiklerini belirtti

İslam dünyasının, Kurban ibadetine sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde vekaleten kurban kesim fiyatlarını duyurması üzerine Akseki İlçe Müftülüğü harekete geçti. Kurban kesmek isteyen vatandaşların vekâlet yoluyla kurban kesimlerini gerçekleştireceklerini söyleyen Akseki İlçe  Müftüsü İsmail Taraklı,  “Kişi, kurbanını bizzat kesebileceği gibi vekalet yoluyla başkasına da kestirebilir. Kurbanı kendisi kesemeyenler, başkanlığımızın yürütmüş olduğu organizasyona katılabilir” ifadelerini kullandı.

“HERKESİ MÜFTÜLÜĞÜMÜZE BEKLİYORUZ”

2021 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde bin 125 lira, yurt dışında 925 lira olarak belirlendiğini hatırlatan Akseki İlçe Müftüsü İsmail Taraklı, “Kurban ibadetini yerine getirecekler dilerlerse vekalet yoluyla yurtdışına gönderebilir, ya da memleketimizde kestirip ihtiyacı olan ailelere ulaşmalarına vesile olabilir. Akseki Müftülüğü olarak vekaletle kurban konusunda herkesin yardımını bekliyoruz. Vatandaşlar müftülüğümüze gelerek, ya da internet sitesinden bize ulaşabilir” diye konuştu.

KİMLER KURBAN KESEBİLİR?

İslam dinine göre kurban ibadetinin caiz olması için bazı şartlar olduğunu kaydeden Taraklı, “Akıl sağlığı yerinde ve buluğ çağına gelmiş Hanefi mezhebinden olan her kişi için vaciptir. Ancak zengin sayılacak bir miktar mal varlığı olması gerekir. Kurban kesmekle yükümlü kişilerin Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olması gerekir” dedi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Taraklı, kurban edilecek hayvanın da sağlıklı olması gerektiğine dikkat çekerek, “Kurban edilecek hayvanın azalarında eksiklik olmaması gerekir. Bu nedenle, zayıf ve düşkün, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları kesik hayvanlardan kurban olmaz. Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması kurban edilmesine engel değildir” ifadelerini kullandı.