KURALLARA UYULDU VAKA SAYISI DÜŞTÜ

Turizmin başkenti Antalya’da vaka sayılarının düşmesiyle beraber Antalya, ‘sarı’ kategoriye girmeyi başardı. Tedbirlerin en üst seviyeye çıkarılması ve aşılanmanın hız kazanmasıyla birlikte vaka sayısının en az seviyeye indirilmesi hedeflenirken, vaka sayılarındaki düşüş, Antalyalı esnaf ve turizmciyi de sevindirdi.

Kademeli normalleşme sonrası gözler vaka sayılarının seyrine göre normalleşme kararlarının alınacağı Kabine Toplantısı’na çevrildi. 1 Haziran sonrası başlayacak olan normalleşme takvimi toplantının ana gündem maddesini oluşturacak. Esnafın durumunun da masaya yatırılacağı Kabine Toplantısı’nın 31 Mayıs'ta gerçekleşecek.

VAKA SAYISI DÜŞÜYOR

Antalya’da 17 günlük tam kapanma ve sonrasında devam eden kısmi kapanma sürecindeki düşüş hızla sürüyor. 17- 23 Nisan’da 100 bin kişideki vaka sayısı 324.5 olarak açıklanarak yüksek riskli iller kategorisinde yer alan Antalya’da 15- 21 Mayıs tarihleri arasındaki 100 bin kişideki vaka sayısı 47.01 olarak açıklanmasıyla mayıs ayında düşük riskli ‘sarı’ kategoride yer aldı.

GÖZLER KABİNEYE ÇEVRİLDİ

Aşılamanın hız kazandığı Türkiye genelinde vakaların hızlı bir şekilde düşüşe geçmesinin ardından gözler 31 Mayıs’ta yapılması planlanan Kabine Toplantısı’na çevrildi. Milyonların merakla beklediği Kabine Toplantısı’nın ardından 1 Haziran sonrası, yaz aylarında hangi tedbirlerin uygulanacağı şekillenecek. Toplantıda, esnafın durumu da masaya yatırılacak. Normalleşme adımları kapsamında iş yerlerinin açık kalması için atılacak adımlar değerlendirilecek.

ERDOĞAN SİNYALİ VERDİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadeleye ilişkin aşılamaya yönelik yaptığı açıklamada, "Haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek, ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz" diyerek normalleşmenin sinyalini verdi.

TÜRKİYE KIRMIZI KATEGORİDEN ÇIKTI

Öte yandan vaka sayısının 7 binlere kadar indiği Türkiye, diğer ülkeler arasında kırmızı kategorideki listeden çıkmayı başardı. Vaka sayılarındaki artıştan dolayı Türkiye'ye 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında uçuşları kısıtlama kararı alan Rusya’nın da uçuşları açması öngörülüyor.  1 Haziran itibariyle turizmcinin de rahat bir nefes alması öngörülüyor.

RABİA DEMİROK