KURAL DELİNDİ

Karşılaşmanın hayal kırıklığı, hatta uyanıklık diye adlandırılabilecek olayına Yeni Malatyaspor imza attı. Antalyaspor Kulübü'nün yaptığı açıklama ve paylaştığı fotoğraflarda gördük ki onlarca taraftar, son derece titiz olunması gereken pandemi döneminde TFF'nin talimatnamesindeki açıktan faydalanılarak tribünlere sokulmuş.

Malatya ekibinin açıklaması ise tam trajikomik...

Yeni Malatyaspor'un delegasyon 2 ve 3 olarak tanımladığı kişilerin üst tribünlerde yer almaları mümkün değil. Bu görevliler yedek kulübesinin arkasında kendileri için ayrılan yerlerde oturabiliyorlar ve çoğunun test yaptırma zorunluluğu da bulunuyor.

Bu kişiler taraftar değil de görevliyse;

1- Neden kendilerine ayrılan yerde oturmadılar?

2- Koronavirüs testinden geçirildiler mi?

3- Forma giymelerindeki gerekçe neydi?

4- Bu kişiler, Yeni Malatyaspor'da daha önce görevli olarak akredite edildi mi ve bundan sonra görevlerine(!) devam edecekler mi?

TFF, eğer bu konunun üzerine gitmez, gerekli incelemeyi yapmayıp olası cezayı vermezse; talimatnameye göre, 'her takım 118 kişiye kadar maçlara taraftar alabilir' sonucu çıkacak. Çünkü her ev sahibi ekip, maçlarda 118 kişiye kadar görevlendirme yapabiliyor. Bu görevlendirmeyi de gerekli gereksiz herkese verilebilir ve kendilerinden taraftar olarak destek alınabilir.

Karşılaşmaya gelecek olursak...

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; sahadaki oyunu beğenmedim. Antalyaspor, nasıl ki önceki hafta Denizlispor'u yeneceğini ilk dakikada belli ettiyse bu hafta da ilk dakikada gol yiyeceğini gösterdi. Gol gelene kadar üst üste iki pas yapamayan Antalyaspor, daha 10. dakikada geriye düştü.

Özellikle Jahovic'in bu sezona formsuz başlamış olması Antalyaspor'un en büyük handikapı olurken, Malatya maçında da  hem gol yollarındaki etkisizliği hem de golde yaptığı pas hatası Makedon futbolcunun silkelenmesi gerektiğinin en somut örneği oldu. Bu sezon henüz 90 dakikayı tamamlayamayan Jahovic, bu kez ikinci yarıyı da göremedi.

Devre arasında takıma hava katacak önemli değişiklikler yapan Tamer Tuna'nın bu planı tutmadı. Lukas Podolski, Sidney Sam ve Dever Orgill hamleleri gelirken, ikinci yarının ilk dakikalarında bir kıpırdama olsa da istenen gol bir türlü gelmedi.

Maçta kaleci Ruud Boffin dışında beğendiğimi söyleyebileceğim ikinci isim Sidney Sam oldu. Geldiği günden bu yana hazır olmaması gerekçesiyle istediği süreleri alamayan Alman futbolcu, Malatya deplasmanında aldığı 45 dakikada takıma katkı koyacağını gösterdi. Geride kalan 4 haftada kanadın birini Amilton'a teslim eden, ancak diğer kanatta bir türlü istikrar yaratamayan Tamer Tuna için de Sidney Sam'in bu performansı sevindirici olacak.

Hakem hataları

Malatyaspor'un katı savunması karşısında çaresiz kalan Antalyaspor'un galibiyeti hak edecek performansı gösteremediğini söylemek güç değil, ancak mücadelenin hakemi Alper Ulusoy'un da skora etki edecek net hatalarını söylemeden geçmeyelim. 37.dakikada sarı kartı olan Wallace Santos'un, Adis Jahovic'e yaptığı hareket kesinlikle ikinci sarı kartı gerektiriyordu. Bir futbolcunun hava topunda, rakibinin ensesine dirsek ile müdahale etmesi nasıl es geçilir anlaşılır gibi değil... Bunun yanında yine ilk yarıda Amilton'un boğazına dirsekle müdahale edildiği pozisyonda faul verilmesine karşın kırmızıya dönebilecek kartın çıkmaması da şaşırtıcıydı.