KUPADA RAKİPLER BELLİ OLDU

Türkiye Kupası'nda çeyrek final ve yarı final kuraları çekildi. Son 8 takım arasına kalan Antalyaspor ile Alanyaspor'un rakipleri belli oldu. Antalyaspor; Süper Lig lideri Trabzonspor ile eşleşirken, Alanyaspor ise yarı final için Gaziantep FK ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Kupası Çeyrek Final ve Yarı Final Kura Töreni TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Son 8 takım arasına kalan Antalya ekipleri Antalyaspor ile Alanyaspor'un rakipleri belli oldu. Kura çekimine seri başı olarak katılamayan Antalyaspor, Süper Lig lideri Trabzonspor ile eşleşti. Antalya'nın Turuncu-Yeşilli temsilcisi Alanyaspor ise Gaziantep FK ile son 4 takım arasına kalmak için mücadele edecek. Tek maç üzerinden oynanacak karşılaşmalarda Antalyaspor deplasmanda, Alanyaspor ise evinde tur mücadelesine çıkacak.

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Antalyaspor ile Alanyaspor, çeyrek finalde rakiplerini elemesi halinde yarı finalde mücadele edeceği ekipler de belli oldu. Antalyaspor yarı final görmesi halinde Beşiktaş ile Kayserispor eşleşmesinin galibiyle, Alanyaspor ise Sivasspor ile Karagümrük eşleşmesinin kazananıyla final için sahaya çıkacak.

NAMAĞLUP UNVANINI BOZDU

Türkiye Kupası'na 5. turda giriş yapan Trabzonspor, Boluspor ve Denizlispor'u eleyerek adını son 8 takım arasına yazdırdı. Antalyaspor ile Trabzonspor arasında ligde oynanan karşılaşmayı Kırmızı-Beyazlılar kazandı. Rakibinin 28 maçlık yenilmezlik unvanını bozan Akrep, aynı zamanda Karadeniz ekibini bu sezon yenebilen tek takım olarak da dikkat çekiyor.

GAZİANTEP FK 3 TAKIM ELEDİ

Alanyaspor'un rakibi olan Gaziantep FK, bu tura gelene kadar 3 takımı saf dışı bıraktı. Turnuvaya 4. turdan giriş yapan Gaziantep temsilcisi; Sakaryaspor, Bursaspor ve Kasımpaşa'yı kupanın dışına itti.

TEK MAÇ ELEME USULÜ

Tek maç eleme usulüne göre oynanacak çeyrek final müsabakaları sonucu tur atlayan takımlar çift maç eleme usulüne göre yapılacak yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. Çeyrek final müsabakaları 1, 2 ve 3 Mart'ta, yarı final 1. maçları 19, 20 veya 21 Nisan, yarı final 2. maçları ise 10, 11 veya 12 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda sezon başında yapılan düzenleme gereği, çift maç usulüne göre oynanacak Yarı Final müsabakalarında deplasman golü kuralı uygulanmayacak.