KUPA ATEŞİ AKDENİZ'DE YANACAK

Türkiye Kupası Son 16 Turu'na Akdeniz derbileri damga vuracak. Antalyaspor; Hatayspor karşısında, Alanyaspor da Adana Demirspor'a karşı son 8 takım arasına kalmak için mücadele verecek. Tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak turda iki karşılaşmaya Alanyaspor ve Hatayspor ev sahipliği yapacak.

Sadık Çetin SADAK

Türkiye Kupası Son 16 Turu kura töreni TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılırken, yollarına devam eden 4 Akdeniz takımı bir biriyle eşleşti. Antalya'yı temsil eden Antalyaspor; Hatayspor ile, Alanyaspor ise Adana Demirspor ile son 8 takım arasına kalmak için mücadele verecek.

LİGDE HATAY KAZANDI

Türkiye Kupası'nda 3. turda Diyarbekirspor, 4. turda Amedspor ve 5. turda da Giresunspor'u eleyen Antalyaspor'un yeni rakibi Hatayspor ise kupaya 4. turdan dahil oldu. Eyüpspor'u penaltı atışları sonucunda saf dışı bırakan Akdeniz ekibi, geçtiğimiz turda ise Menemen Belediyespor'u kupanın dışına itti. İki takımın ilk devredeki mücadelesinde kazanan taraf Hatayspor olmuştu.

SERİK BELEDİYESPOR'U ELEDİ

Osmaniyespor ve Mardin 1969 Spor'u eleyerek son 16 takım arasına kalan Alanyaspor'un rakibi Adana Demirspor, geçtiğimiz turlarda bir başka Antalya takımı turnuvanın dışında bıraktı. Serik Belediyespor'u 5-0 ile geçen Adana ekibi, Ankaraspor'u 3-2, Niğde Anadolu FK'yi de 3-0 yenerek Alanyaspor'un rakibi oldu.

TEK MAÇ ELEME USULÜ

Türkiye Kupası'nda son 16 turu, tek maç usulüne göre yapılacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu müsabakaları; 8, 9 ve 10 Şubat tarihlerinde yapılacak. Antalyaspor, Hatayspor deplasmanına giderken, Alanyaspor ise Adana Demirspor'u evinde ağırlayacak.