Kumluca’ya 200 milyon liralık ek ödenek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kumluca’daki dere ıslah ve taşkın koruma projeleri için 200 milyon liralık ek ödenek verildi.

 Antalya Kumluca ilçesinde son yıllarda etkili olan kuvvetli yağışlar sel ve taşkınlara neden olmuştu. Yaşanan felaketin ardından Kumluca’da aynı sorunların yaşanmaması için Dere Islah ve Taşkın Koruma projeleri başlatıldı.


Kumluca’da şuana kadar Baysi, Gavur, Göksu, Yapraklı, Akmaz, Üleşik derelerinin ıslah ve taşkın koruma tesisleri ihaleleri yapılırken inşaat çalışmalarına hız verildi.  


200 MİLYON LİRAYI AŞAN BİR EK ÖDENEK

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, İlçe Başkan Yardımcısı Rafet Okulu ve Kumluca Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karakuş ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Ziyaretin ardından Bakan Yumaklı çalışmaların bir an önce tamamlanabilmesi için gerekli talimatları  vererek Kumluca’ya 200 milyon lirayı aşan bir ek ödenek verdi.

Kumluca tarihinin en önemli çalışmalarını yaptıklarını belirten Milletvekili Uslu, “Kumluca İlçemizin  derelerinde taşkınlara karşı çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar, Akmaz deresi Taşkın Koruma işi kapsamında 1200m taş duvar imalatı, Yapraklı deresi taşkın koruma işi kapsamında 5045m betonarme kanal(çift taraflı) imalatı, Gavur Deresi taşkın koruma koruma işi kapsamında 1 adet tersip bendi, 16 adet beton taban kuşağı, 2450m taş tahkimat, yıkılan toptaş-1 ve toptaş-2 köprüleri için 108adet(1368m) forekazık imalatı yapılmıştır. Baysi deresi taşkın koruma işinde 720m çift taraflı U kesit betonarme duvar, 1200m3 taş tahkimat yapılmıştır. Göksu Deresi mendirek imalatı ve Yapraklı deresi Mahmuz imalatı tamamlanmıştır” dedi.