KUMLUCA GÜREŞLERİ SEYİRCİSİZ YAPILACAK

Kumluca Yağlı Güreşleri, 15-16 Mayıs’ta yapılacaktı. Koronavirüs kısıtlamalarından dolayı güreşler 22-23 Mayıs’a ertelendi. Kumluca’da yapılacak olan yağlı güreşlerin seyircisiz yapılacağı açıklandı.

Merakla beklenen Kumluca Yağlı Güreşleri 15-16 Mayıs tarihinde oynanması bekleniyordu. Fakat koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye 17 Mayıs’a kadar tam kapanma kararı almıştı. Kapanma nedeniyle ertelenen Kumlaca Güreşleri 22-23 Mayıs’a ertelendi.  Konuyla ilgili Yağlı Güreş Birliği encümen üyeleri online toplantıda buluşarak bir takım kararlar aldı. Bu kararların en dikkat çekici olanı ise güreşlerin seyircisiz yapılacak olması oldu.

CANLI YAYINLANACAK

22- 23 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenecek olan Antalya Kumluca yağlı güreşlerinin seyircisiz yapılacağı açıklandı. Yağlı Güreş Birliği’nin yaptığı açıklamaya göre koronavirüs pandemi sürecinde düzenlenecek yağlı güreş organizasyonlarında alınacak tedbirlere ilişkin kılavuz doğrultusunda seyircisiz olarak düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi. Ayrıca pandemi döneminde planlanacak tüm güreşlerin canlı yayın ile yerel ve ulusal basın aracılığı ile yayınlanması kararlaştırıldı.

GÜREŞ BİRLİĞİ’NİN AÇIKLAMASI

Yağlı Güreş Birliği tarafından konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Toplantıda yapılan değerlendirmeler neticesinde, 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde Kumluca Yağlı Güreşlerinin Covid-19 Organizasyonlarında alınacak tedbirlere ilişkin kılavuz doğrultusunda seyircisiz olarak düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır. Pandemi sürecinde düzenlenecek Yağlı Güreşler, Encümen toplantısında Kumluca ve sonrasında düzenlenmesi planlanan Yağlı Güreş organizasyonlarının güreş severlere kaliteli bir şekilde ulaştırılabilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunulmuş ve pandemi döneminde planlanacak tüm güreşlerin canlı yayın ile yerel ve ulusal basın aracılığı ile yayınlanması konusunda görüş birliğine varılmıştır.”