KUMLUCA'DA MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Kumluca Kaymakamlığı tarafından mahalle muhtarları, daire amirleri ve sivil toplum temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı düzenledi.

Kumluca Sultan Alpaslan Okulu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, daire amirleri, sivil toplum temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda katılımcılara asayiş konularında bilgi verildi. Daha sonra DSİ Finike Şube Müdürü Mehmet Şen, Kumluca'da yapılacak proje ve yatırımları anlattı. DSİ Finike Şube Müdürü Mehmet Şen, "Kumluca ilçemizde, Ortaköy, Erentepe, Sarıkavak, Beykonak ve Mavikent gibi 9 ayrı gölet projesi var. DSİ Ortaköy, Sarıkavak ve Beykonak gibi acil olanları 2022 yatırım programına alındı. 3 göletimiz 2022 yılında tamamlanmasa bile 2023 yılında mutlaka yapılacak" dedi.

Batı Antalya Sulama Birliği Başkanı Semra Torun toplantının sonunda katılımcılara, birliğin Kumluca ve Finike'de başlattığı çalışmaları anlattı. Kumluca ve Finike'de kısa sürede kapalı devre sulama sistemine geçmenin alt yapısını oluşturduklarını anlatan Torun, "Kumluca ve Finike ilçelerimiz, narenciye ve örtü altı sebze üretimin merkezidir. Tarımda su ana temel unsurdur. Bu yüzden bu bölgede her türlü alt yapımızı oluşturduk. İnsan ve makine gücümüz hazır. Amacımız tarımsal alanlara suyun ulaşmasında hiçbir sorun yaşamamaktır. En küçük bir aksaklığı en kısa zamanda çözmeyi amaçlıyoruz. Bunu yapıyoruz ve yapacağız üreticilerimiz bize güvensin" dedi.

DHA