Kumluca’da Aydın Özer’in adaylığı düştü

Demokrat Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya eski Milletvekili Aydın Özer’in adaylığı Antalya İl Seçim kurulu tarafından düşürüldü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya eski Milletvekili Aydın Özer, partisinden Kumluca Belediye Başkanlığına aday adayı olmuştu. CHP’nin ise Kumluca’ya mevcut Başkan Mustafa Köleoğlu’nun tekrar aday gösterilmesi ardından Özer, Demokrat Parti’den Kumluca adayı oldu. Siyasi arenada çok konuşulan olayın ardından ise flaş bir gelişme yaşandı. DP Kumluca Başkan adayı Özer’in adaylığının Antalya İl Seçim kurulu tarafından düşürüldüğü öğrenildi.

CHP’DEN ÖZER’İN ADAYLIĞINA İTİRAZ

CHP eski Milletvekili Aydın Özer partisinden Kumluca’ya aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ve temayül yoklamasında adaylık için yarışmıştı. CHP’nin ise Kumluca’ya mevcut Başkan Mustafa Köleoğlu’nun tekrar aday göstermesinin ardından Özer, DP’nin yolunu tuttu. Özer’in DP’den Kumluca adayı olmasının ardından ise CHP’de tarafından Kumluca İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunulmuştu. Kumluca İlçe Seçim Kurulundan sonuç alamayan CHP, itirazını Antalya İl Seçim Kuruluna taşıdı.

ÖZER’İN ADAYLIĞI DÜŞTÜ

Özer’in DP’den Kumluca adaylığının CHP’den aday adaylığı başvurusu ve temayül yoklamasına girdiği için Antalya İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. İl seçim kurulunun kararının ardından ise Özer cephesinden il seçim kuruluna itirazların sürdüğü öğrenildi.