KUMAR BASKININDA YAKALANAN KİŞİLERE CEZA YAĞDI

Burdur'da polis ekipleri düzenledikleri operasyonlarda kumar oynandığı belirlenen iş yerine baskın yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından il merkezi, Bucak, Yeşilova ve Gölhisar ilçelerinde bazı iş yerleri ve ikametlerde kumar oynandığına dair alınan duyum üzerine operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda kumar oynadıkları tespit edilen 17 kişi hakkında Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine muhalefetten idari yaptırım tutanağı düzenlenerek, 9 kişi hakkında 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' suçundan adli işlem başlatıldı. Ayrıca 'sosyal mesafe kuralı ihlali'nden de 34 kişiye idari para cezası uygulandı.

Ayrıca İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile pandemi dönemi kapalı olması gereken umuma açık 2 iş yeri hakkında, açık bulundurulması nedeniyle idari yaptırım tutanakları tanzim edilerek, masalarda kül tabakları ve sigara izmaritleri bulunduğu tespit edilen bir iş yeri hakkında ise sigara içilmesine izin verdiğine dair idari yaptırım tutanağı düzenlendi.

Yapılan operasyonlarda iskambil kâğıtları ile 1,06 gram Hint keneviri tohumu olduğu değerlendirilen madde ele geçirilerek, kumar oynandığı tespit edilen 2 ikametin 1 ay mühürlenmesi ve kumar oynandığı tespit edilen iş yerlerinin alınacak onay ile 1 ay süreyle faaliyetten men edilmesi ile ilgili işlem başlatıldı.

Ayrıca kent genelinde farklı suçlardan aranan 30 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Şüphelilerden 25'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 5'i ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

DHA