KUM HEYKELLERE ZİYARETÇİ YAĞIYOR

17’inci Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. ‘Bir Uzay Macerası’ temasıyla açılan festival, bilim ve uzay meraklılarının ilgi odağı oldu.

Fatma ARSLAN, Rabia DEMİROK

Lara Halk Plajı’nda 7 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen ve bu yıl “Space Adventure” temasında eğlenceli kum heykellerle ziyaretçilerini buluşturan festival alanında bayram yoğunluğu yaşandı.  İnsanlığın uzaya giden yoldaki macerasının işlendiği festival alanında 10 bin ton nehir kumu kullanılarak ortaya koyulan eserler yoğun ilgi gördü. Kimi ziyaretçi eserlerin yapım süreçlerini izleyerek fotoğraf çektirirken kimi ise teleskop ile uzay gözlemi, sanat ve bilim atölyelerine katıldı.

TEMA İLGİ ÇEKİYOR

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Festival direktörü Cem Karaca, festivalde insanlığın uzaya giden yolda kat ettiği aşamaların adım adım yansıtıldığını söyledi. Karaca, bayram döneminde festivalin ilgi gördüğünü ifade ederek, “Festivalimiz kapılarını açtığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Temamız ilgi çekici olduğu için bayram etkisiyle de ilgi daha da arttı. Müzemiz herkese hitap ettiği için çok güzel geri dönüşler aldık” dedi.

UZAY TARİHİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR

Festivalin görsel güzelliğin yanı sıra öğretici bir yanı olduğuna da dikkati çeken Karaca, “Festivalimiz insanlığın uzaya giden yoldaki macerasını işlediği için kronolojik bir sıralama ile yapıldı. Eserlerimizi Leonardo da Vinci, Galileo Galileo ve Hezarfen Ahmed Çelebi’den Neil Armstrong’a kadar getirdik. Öte yandan kült uzay filmleri karakterlerine ve sahnelerine de yer verdik. İstedik ki ziyaretçilerimiz hem gelsinler unutulmaz anlar ve kişilerle fotoğraf çektirsinler hem de insanlığın uzay macerası hakkında bilgilensinler. Buraya gelen okul grupları bu anlamda büyük verim alıyor. Çocuklar 1 saat içerisinde bir daha unutmayacakları dev kum heykeller sayesinde uzay tarihimizi öğreniyorlar. Bu yönüyle festivalimize bir açık hava okulu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

100 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ

Karaca bu yıl sonuna kadar festival için 100 bin ziyaretçi hedefi oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Eğer herhangi bir terslik olmazsa 100 bin ziyaretçi hedefimize ulaşacağımıza inanıyor hatta geçeceğimizi düşünüyoruz. Ancak Kovid-19 vakalarındaki hareketliliğin getirisini henüz bilemiyoruz. Eğer böyle gider ve bir aksilik olmazsa 100 ila 150 bin ziyaretçiye ulaşırsak memnun oluruz.”