KULÜPLER BİRLİĞİ GÖREVE

Antalyaspor'un Rizespor'u konuk edeceği haftaya Aatif Chahechouhe'nun açtığı davayı kazanması ve Kırmızı-Beyazlıların 1.2 milyon Euro tazminata mahkum edilmesi damgasını vurdu. Henüz kulübe bile tebliğ edilmemiş bir bilginin nasıl sızdığı kulüp içinde araştırılırken, bundan daha büyük bir skandalın CAS'ta yaşandığı ortaya çıktı.

Kısaca; Türk takımlarının yıllarca CAS'ta yaşadığı sorunların bir halkasına da Antalyaspor dahil oldu. Sözleşmesinde '28 kişilik A takım kadrosundan çıkarılabilir' maddesi olmasına karşın, 28 kişi dışında kalmasıyla sözleşmesini tek taraflı fesih eden Faslı futbolcu, davayı kazandı ve Antalyaspor 1.2 milyon Euro tazminata mahkum edildi. Hem de sözleşmesini fesih ettiği tarih itibariyle alacağının bulunmamasına rağmen... Tabi ki burada Antalyaspor'un yaptığı savunma da çok önemli, dava sürecinde görev alan yönetimlerin nasıl bir savunma yaptığı, bu konuda yeterli olup olmadığı da merak konusu.

Bu karar Türk takımları için büyük tehlike teşkil ediyor. Bu kararın emsal teşkil edilmesi halinde, Türkiye Futbol Federasyonu'nun limit koyduğu 28 kişilik kadronun dışında yer alan her futbolcu, sözleşmesini fesih edebilir ve kulübü tazminata mahkum ettirebilir.

Bu sorun artık sadece Antalyaspor'un değil, Türk kulüplerinin sorunudur ve Kulüpler Birliği'nin bu konuya müdahil olması gerekir. Sadece Kulüpler Birliği de değil, bu bilgi sızdırılmasının ardından ortalığı yangın yerine çeviren herkesin bu saatten sonra Antalyaspor'un iyiliği için iki katı ses yükseltmesi şart.

KAOS ORTAMI

Yeşil sahaya baktığımızda da Antalyaspor, Aatif Chahechouhe davasının kulüp içerisinden sızdırılması, Ersun Yanal'ın istifa edeceği dedikoduları ve henüz 2 hafta geçmesine karşın yönetimin başarısız ilan edilmeye çalışıldığı bir ortamda Rizespor karşısına çıktı.

Henüz 3. haftada Antalyaspor ölüm kalım (!) maçını oynadı. Kazanamazsa; yok olacak, bitecek, tükenecek... Yaratılmaya çalışılan algı tam olarak buydu.

Bir takım, sezon başında bu kaos ortamında ne kadar futbola odaklanabilirse Antalyaspor da o kadar odaklanabildi. Buna rağmen Kırmızı-Beyazlılar, maça fırtına gibi başladı. Son paslarda biraz daha başarılı olsa ve hakem Özgür Yankaya formunda olsa ilk devrede maç belki de bitecekti. Özgür Yankaya fırtınası ikinci yarıda da devam etti. Penaltı kararı verdiği pozisyonda kaleye giden topu elleriyle kesen Gökhan Gönül'e ikinci sarı kartı gösterememesi, artık hakemlikten emeklilik vaktinin geldiğinin göstergesi oldu. 90+8. dakikada Antalyaspor lehine verdiği penaltı kararında ise adeta günah çıkarır gibiydi...

Tüm bunların ışığında Antalyaspor muhteşem bir  galibiyet aldı. Kırmızı-Beyazlıların başarısızlığını bekleyen bir kesime de en iyi cevap sahada verildi. Tebrikler...