KÜLTÜR SANAT ŞÖLENİNE YOĞUN İLGİ

Merkezi Antalya olan Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Dernekleri Federasyonu'nca bu yıl 24'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Antalya Kültür ve Sanat Şöleni'ne ilgi yoğun oldu.

Bir otelde uluslararası karma resim ve el sanatları sergisi açılışıyla başlayan şölene Kırgızistan, Ukrayna, Kerkük, Kazakistan, Azerbaycan, Ahıska, Rusya, Irak, Antalya, İzmir, Mersin, Kütahya, Adana, Kars, Bursa, Sakarya, Tokat, Erzurum, Afyon, Osmaniye, Gaziantep, Muğla, Silifke'den 35 plastik sanatlar sanatçısı, 60 şair, ozan ve yerel ses sanatçısı katıldı.

ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı birçok etkinliğe ara verdiklerini belirterek, "Bugün de pandemi kurallarına uygun bir ortamda dünya sanatçılarını Antalya'da bir araya getirdik. Yaşadığımız kentin kültür- sanat yaşamına renk kattık" dedi.

Hülya Çapar ile Süleyman Güzel'in sunumuyla gerçekleşen 'Ses ve Saz Sanatçıları Gecesi'nde yerel sanatçılar Bay Nuri Kazancı, Hülya Pekirde, Selami Yağar, Ebru İlhan, Nilgün-Mustafa Seçen, Aykut Karlı, Ali Can, Avniye Cingöz, Yılmaz Pala, Melek Tiryaki, Suzan Aydemir, Zeki Kurt sahne aldı. Farklı ülke ve illerden gelen 40 şair de duygu yüklü ve sosyal içerikli şiirlerini seslendirdi.

İki gün süren şölene sanat eserleri, sazları, sözleri ve şiirleri ile destek veren sanatçılara teşekkür belgesi sunuldu.

DHA