KÜLTÜR İLÇESİ KORKUTELİ

Son zamanlarda Antalya’nın şirin ve serin ilçesi Korkuteli’nde güzel şeyler oluyor. Korkuteli Belediyesi Türkiye’nin kendini kültür şehri olarak gören birçok yerin yapamadığı bir tiyatro şenliği yapıyor. Öyle bir tiyatro şenliği ki cumartesi günleri herkesin Korkuteli’ne akmasını sağlıyor. Gösteri yapan tiyatrolar da hakikaten kaliteli oyunları ile tiyatro severlerin gönlünü kazandı. Belediye çocukları da unutmamış. Onlar için de çarşamba günleri oyunlar organize etmiş. Çocukların keyifle izlediği oyunlar eğlendirici ve öğretici yanı ile de eğitimlerine katkı sağlıyor. Ancak bu konuda küçük bir öneri sunmak isterim. Malum özelikle çalışan kesim olan insanlar Antalya’dan genellikle cuma akşamları Korkuteli’ne gelirler. Haliyle çocuklar için tiyatroların cuma günleri olması izleyici sayısının artması açısından daha iyi olacağı kanısındayım. Zaten hafta sonları bu etkinlikler bizlerin Korkuteli’ne gelme sebebimiz olmaya başladı. Umarım önümüzdeki yıllarda da kesintisiz olarak sürer.  

***

Çocuklar demişken malum Korkuteli nüfusu yaz aylarında özellikle emekli sayısından dolayı ciddi bir artış göstermektedir. Yaşlı insanlarımızın torunları için de burada sıkılmadan kalabilmeleri için de projeler geliştirilmesi gerekir. Zaten Korkuteli Belediyespor Antalya’daki öncü amatör kulüplerden biri. Çoğu çocuğumuz Antalya’da yaz aylarında spor kulüplerine gidiyor. Bu çocukların yaz aylarında Korkuteli’nde spor yapmaları sağlanabilirse çok verimli olacağı kanısındayım.

***

Bu arada Korkuteli’ndeki değişimlerden de söz etmek gerekir. Özellikle seyir park hakikaten harika bir yer olmuş. Restoranı, at çiftliği, Gokart pisti,  piknik ve kamp alanları ile anfi tiyatrosu birçok şehri kıskandıracak bir yer olmuş. Bu sene de doğalgaz evlere gelmeye başladı. Sanırım artık kışın da insanların Korkuteli’ne gelme sebebi olacak. Bir proje de Korkuteli Kanal olarak adlandırılan Venedik projesi ve çevre peyzajı de görsel olarak gayet güzel olmuş. Ancak kanalın en azından çay bahçelerine kadar uzatılması güzelliğini artıracaktır.

***

Belediyenin birçok projesi olduğunu tahmin ediyorum. Ama özellikle çarşı merkezinin düzenlenmesi elzem görünüyor. Spor konusunda da eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Bir benzeri Erzurum’da bulunan tesisler gibi Futbol takımları için Kamp yerleri yapılabilir. Güzel havası bunun için avantaj olacaktır.

SON SÖZ

Sözün sonuna gelirsek umarım önümüzdeki yıllarda da tiyatro şenlikleri devam eder. Çünkü kültürel olarak buna gerçekten ihtiyacımız var.