Küllerin arasında hayat mücadelesi

Konyaaltı ilçesinde 2 yıl önce yaşadığı müstakil evi, çıkan yangın sonucu küle dönen 65 yaşındaki Fatma Gülmez, o günden bu yana harabeye dönmüş evinde yaşam mücadelesi veriyor. Uyuyacak bir yer bulamadığı için evin deposunda uyuyan Fatma teyze, çevresindeki komşularının yardımıyla yaşama tutunuyor.

Zehra Tekeci/İrem Güneybaz

Uzun yıllardır Hurma Mahallesi’nde oturan 65 yaşındaki Fatma Gülmez, 4 yıl önce eşinin kaybının ardından yalnız yaşamaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce sabaha karşı nedeni bilinmeyen bir şekilde çıkan yangın Fatma Gülmez’in evini küle döndürdü. İki çocuğu da hayata veda ettiği için bir başına kalan Fatma teyze, iddiaya göre torunlarının evinde de barınamadı. Yangında kısa bir süre sonra yanan evine geri dönmek zorunda kalan Fatma teyze, çatısız, duvarsız ve kapısız bir evde yaşama tutunmaya çalışıyor.

Geceleri, yanmış evin alt kısmındaki depoya koyduğu süngerin üzerinde uyuyan Fatma teyze, komşularının getirdiği yemeklerle karnını doyuruyor. Evini, yurdunu bırakıp bir yere gitmek istemeyen Fatma teyzenin tek istediği ise evinin bir an önce yapılması.

“EVİM ERİDİ GİTTİ”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Fatma Gülmez, evini iki yıl önce yandığını anlattı. O esnada evde olduğunu ifade eden Gülmez, “Evimin önünde bir ses duydum. Dışarı çıktım evim yanıyordu. Herkese seslendim ama eşyalarım, evim eridi gitti. Birikmiş param vardı o da yandı. Benim iki evladımda, eşimde öldü. Sadece torunlarım var. Torunum beni evim yandığında aldı götürdü ama orada duramadım. Torunlarım benimle ilgilenmiyor, sadece paramı alıyorlar elimden” diye konuştu.

“EŞ, DOST YEMEK GETİRİRSE KARNIM DOYUYOR”

Tüm günün evinin bahçesinde geçirdiğini söyleyen Gülmez, “Tüm günüm burada geçiyor. Gündüzleri parka gidiyorum. Yatacak yerim yok, depoda yatıyorum. Orayı temizledim, yatak attım. Sadece yanmış bir evim var. Mutfağım olmadığı için yemek yapamıyorum. Eş, dost yemek getirirse karnım doyuyor” ifadelerini kullandı.

“GECELERİ KORKUYORUM”

Gülmez, uyuduğu deponun bir kapısı bile olmadığını ifade ederek, “Geceleri korkuyorum ama mecburen orada yatıyorum. Gözüme uyku girmiyor, birisi gelip bir şey yapar veya zarar verir diye endişeleniyorum” dedi.

“BANA YARDIM ETSİNLER”

Gülmez, tek istediğinin evininin yeniden yapılması olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Benim tek istediğim evimin bir odasının yeninden yapılması. Başka bir şey istemiyorum. Ben bu duruma düşeli kaç ay oldu. Bana yardım etsinler. Belediyeye gittim hala bir ses seda yok. Çok zor durumdayım.”