KUL OLMAK

‘Ben cinleri de insanları da -başka bir hikmette değil- ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.’ (Zariyat Suresi, Ayet 56)

***

Bahçenin goncaları açtı gül oldu ise. Sobadaki odunlar yandı kül oldu ise. Bir insan da Allah (cc) ve Resulüne (sav) teslim oldu ve Kur’an-ı’n hükümlerine uyup samimi bir kul oldu ise inşallah dünya ve ahiret hayatı rahat geçer.

***

Bugün yeryüzünde 8 milyar insan yaşamaktadır. Bunların bazısı hiçbir dini kabul etmez, kendi kafasına göre yaşar. Bazısı ağaçtan taştan yaptıkları putlara tapar. Bazıları ineklere, yılanlara hatta şeytana tapar. Birçokları Hristiyanlık ve Yahudilik gibi hükmü geçmiş dinlere inanırlar.

***

Bizler de Elhamdülillah alemlerin süsü, ademlerin en hayırlısı olmak için yüce dinimiz İslamiyet’in mensuplarıyız. Benim en büyük liderim, rehberim, kılavuzum, önderim, şefaatçim, kurtarıcım hatta kumandanım Hz Muhammed’dir (sav) diye öğünebiliriz. ‘La ilahe illallah Muhammeden Resulullah’ diyerek imanımızı ispat ederiz.

***

Herkes Allah’ın kuludur. Birçokları Müslümanım der fakat Rabbimizin razı olacağı şekilde kulluk her faniye nasip olmaz. Çünkü askersen vatan için canını ortaya koyacaksın. Öğrenci isen aklını başına toplayıp kendini derse vereceksin.

***

Eğer kul isen itaat edeceksin, secdelere kapanacaksın, günahlardan kaçacaksın, her halinle İslam’a uyacaksın. Günahsız yaptığın her işte ‘ben yaptım da oldu’ değil ‘acaba benim yaptığım işten Allah (cc) razı oldu mu’ diyeceksin.

***

Öyle armut piş ağzıma düş değil de armudun olgunlaşıp yenebilir hale gelmesi için sabırla bekleyeceksin. Yüce Rabbimizi razı etmek için ömür boyu faziletli, hayırlı işlerde diğer kardeşlerinle yarışacaksın, terleyeceksin.

***

Kendi evlatlarını yetiştirdiğin gibi imkanların dahilinde Türk milletine aşık olan Endonezya, Malezya, Pakistan, Türki Cumhuriyetler, Kafkaslar, Bosna Hersek gibi balkan ülkeleri ve Afrika ülkelerindeki kardeşlerimizin nur gibi evlatlarına da el atacaksın.

***

Fatih gibi ordular idare eden, Sinan gibi ölmez eserler bırakan, Mehmet Akif gibi edebiyatı olan, Pakistan şairi Muhammed İkbal gibi batıya İslam’ı anlatan, Muhammed Ali gibi yumruğunu konuşturan temsilciler yetişmesine vesile olacaksın.

***

Süleyman Hilmi Tunahan Efendi hazretlerinin talebeleri Seyfettin Alkanlar, Hüseyin Kumaşlar, Hasan Arıkanlar, Kalaycı ve Çırpanlı hoca efendiler ve İsmail Şanlılar gibi memleketimize hizmet eden aziz insanlar yetişsin diye cüzdanımızı açıp bu mübarek günlerde destek olacağız.

SON SÖZ

Bu aziz milletimizin içinden daha ismini sayamadığımız nice muhterem insanlar yetişmiştir. Savaştan, virüsten, adaletsizlikten kafasını kaldıramayan şu perişan dünyaya imanlı Osmanlının torunları olan bizler huzur getireceğiz inşallah!