KUDÜS ŞEHİTLERİ İÇİN CENAZE NAMAZI

İsrail'in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları, Antalya'nın Serik ilçesinde protesto edildi. Saldırıda şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Hacı Adem Kozan Camii'nde kılınan cuma namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Serik İlçe temsilciliği tarafından Çınaraltı Meydanında İsrail'in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında AGD Serik İlçe temsilcisi Bilal Tunç, günlerdir süren İsrail saldırılarında binlerce Filistinlinin Mescid-i Aksa'yı canlarıyla, kanlarıyla savunurken yaralandıklarını ve şehit olduklarını söyledi.

İsrail'in küstahça davranışlarının kaynağının Batı'dan aldığı cesaret olduğunu belirten Tunç, “Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, İsrail'in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. İsrail, Filistin'de yaptığı her tecavüzün, küstahlığın, şımarıklığın karşılığını mutlaka alacaktır" dedi.

DHA