KUAFÖRLERE AKIN ETTİLER

Pandemi döneminde en çok kapalı kalan işletmelerin başında gelen kuaför salonları, tam kapanmanın ardından tekrar açıldı. Bazı vatandaş randevu bulamamaktan şikayet ederken, esnaf ise yoğunluktan memnun.

Türkiye geneli uygulanan 17 günlük tam kapanma yasağının sona ermesiyle beraber, yayınlanan genelgeye göre, berber ve kuaförler hafta içi 07.00 - 20.00 saatleri arasında açık olacak. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları ise berber ve kuaförler kapalı olacak. Vatandaşlar ise kararın ardından soluğu kuaför salonlarında aldı.

“LÜTFEN DUYARLI OLALIM”

Kapalı kalınan süre zarfında aynaya bakmakta çekindiğini söyleyen Şenay Çandır, “Pandemiden dolayı büyük sıkıntılar yaşadık. Halkımız lütfen duyarlı olsun. Kapalın kaldığımız bu süre zarfında kuaförümü çok özledim. Bu süre zarfında saçlarım çok döküldü. Her sabah uyandığımda aynaya bakamaz hale gelmiştim. Şuan kuaförüme geldim çok mutluyum” diye konuştu.

“SOLUĞU BURDA ALDILAR”

Uzun bir süre kuaföre gelemeyen vatandaşların, açılmanın ardından salonlarına akın ettiklerini söyleyen Kontes Kuaför sahibi Özgür Yılancı, “Kapanma öncesinde de yoğunluk olmuştu. Açılmanın ardından ilk günlerde çok daha fazla yoğunluk vardı. Kadınlar özellikle bakımına düşkün oldukları için soluğu burada aldılar” dedi.