KUAFÖRLER YENİ DÜZENE ALIŞTI

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaşam standartlarını değiştiren koronavirüsle mücadele kapsamında çalışma şartlarında değişikliğe giden kadın kuaförleri pandemi dönemine adapte olmaya başladı.

Tüm dünyada hem sosyal hayatı hem de ekonomiyi derinden etkileyen koronavirüs, işyerlerinin çalışma düzenlerini de değiştirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan genelgelerle sürekli olarak yapılan denetimlerde Antalya’nın hijyen kurallarına uyulduğu yetkililer tarafından belirtilirken, Antalyalı işyeri sahipleri yeni çalışma şartlarına ayak uydurdu. Antalya’nın en işlek caddelerinden olan Güllük Caddesi’nde kadın kuaförü işletmecisi Gökhan Akyıldız, pandeminin ilk dönemlerinde dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını ardından normalleşme adımları kapsamında tedbirli bir şekilde kapılarını açtıklarını söyledi.

“AZ AMA ÖZ ÇALIŞIYORUZ”

Yaklaşık 3 ay işyerini kapatan ve dönüşte sosyal mesafe, hijyen kurallarını en üst seviyede tuttuklarını vurgulayan Gökhan Akyıldız, “Koltuk sayılarımızı yarıya indirdik, hijyene daha fazla dikkat ettik, dezenfektan, ilaçlama kurallarına uyduk. İçerde kalabalığa müsaade etmedik. Aynı anda 3-4 kişiden fazla müşteri almadık. Randevu esasına dayanarak çalışmalar başlattık. Randevu süreleri dezenfektan işlemlerinin yapılmasına uygun olarak ayarlanıyor. Eski yoğunluğumuz kalmadı. Önceden çalışırken direkt randevusuz müşteri alabiliyorduk şimdi alamıyoruz. Az ama öz çalışıyoruz. Önceden akşam geç saatlere kadar yoğunluğumuz olurdu. Bu noktada çalışma şartlarımız düzene girdi bile diyebiliriz. Hem kendimizi hem de müşterilerimizi düşünerek çalışıyoruz. Sistemli bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

“MANTAR GİBİ TÜRÜYORLAR”

Pandemi dışında meslekle ilgili yaşadıkları sıkıntılara değinen işletmeci Akyıldız, en büyük problemlerinin her yerde kuaför dükkanı açılması olduğunu dile getirerek, “En büyük problemimiz, ustalık belgesi olmadan başkasının belgesini kullanarak köşe başlarında açılan dükkanlar. Mantar gibi türüyorlar. Yıllardır söylüyoruz. Bu durum sistematik bir şekilde ayarlanmalı. Belli alan çerçevesinde tek bir kuaför salonu olmalı. Bunun savaşını veriyoruz” ifadelerini kullandı.

FATMA ARSLAN