KRİZ YÖNETİMİ

Son 18 maçta 2 galibiyet...

Son 11 maçta 8 yenilgi...

Son 6 maçta tek puan...

Neresinden bakarsanız bakın Antalyaspor'daki ciddi düşüş gözler önünde. Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısında aldığı galibiyet, Antalyaspor'u matematiksel olarak rahatlatsa da Kırmızı-Beyazlıların küme düşeceğine hiçbir zaman olasılık vermedim. Şunu da unutmamak gerekir ki; sezonun ilk yarısında alınan puanlar Antalyaspor'u ligde tutacak.

Bu sezon Antalyaspor, en kritik zamanlarda istediği sonuçları hep aldı. Son hafta Konyaspor'u yenmesi gerekirse de yenecektir, ancak iş orada kalmayacak. Kırmızı-Beyazlıların maç yapmadan geçireceği haftada ligde kalmayı da matematiksel olarak garantileyecektir.

Aylardır kafalarda yer edinen 'Sadece Türkiye Kupası' düşüncesine artık tam olarak geçiş yapabiliriz. Çok erken bu hedefe kilitlendi ve özellikle son 10 haftada yaşanan sert düşüşün ana sebeplerinden birisi de sakatlarla birlikte budur.

Bu sezon eldeki tek hedef Türkiye Kupası ve bu takım istediği takdirde, tam konsantrasyon sağlaması halinde bu başarıya da ulaşacaktır.

Birçok konuda rahatlamış olacak Antalyaspor için gelecek sezon büyük hedefler koyabilmek için fırsat olmalı. Bunun için de Başkan Mustafa Yılmaz'a büyük iş düşecek. Trabzon uçağında sarf ettiği "Ben bu göreve geldiğimizde 9’uncuyduk. Bugün; 'düşer miyiz, kalır mıyız' hesabı yapıyoruz. Bizim hiçbirimiz bunu hak etmiyor" sözlerinden yola çıkarak, kriz yönetimi oluşturup bunun nedenlerini araştırması gerekiyor. İçeriden pek çok dedikodu geliyor, sezon sonunda bir yapılanmaya gidileceği konuşuluyor. Kritik dönemde bunları açmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum, ancak mutlak suretle Başkan Yılmaz'ın bizzat kendisinin bu konuyla ilgilenmesi ve kendi döneminde yaşanan bu düşüşün ana nedenlerini bulması gerekir.

Yılmaz'ın, 26 Nisan'da sosyal medya hesabından kullandığı, "Birilerinin gazıyla Antalyaspor'u ortadan bırakıp gitmeyecek kadar Antalyaspor sevgim var. Hayırlısıyla hem ligi garantileyelim hem de kupada tarih yazalım. Sonrasında bir değerlendirme yapacağım" sözleri pek çok yoruma açık olarak görülürken, belki de oluşturacağı kriz yönetimi için bir sinyal vermiştir.