KRİZ!

Üst üste 3 yenilgi alarak Nuri Şahin yönetiminin en kötü dönemini yaşayan Antalyaspor için bu sezonun flaş takımı Adana Demirspor maçı, tam bir kırılma maçıydı.

Bu sezon futbol anlamında beklentilerin uzağında kalan ve transferin son günü iki ismi kadrosuna katan Kırmızı-Beyazlılarda özellikle savunma anlamında yaşanan sorunlar sebebiyle bu bölgede bir hamle bekliyordum. 10 gün önce takıma katılan Luyindama’yı ilk 11’de düşünmeyen Nuri Şahin bana göre maç öncesi ilk sürprizini yaptı. Bu sürprizin şokunu da Fedor Kudriashov yaşattı. Henüz 51’inci saniyede yaptığı hatayla neredeyse takımı maça 1-0 geride başlattı. 9’uncu dakikada Soner Aydoğdu’ya çıkan kırmızı kartın ardından da maç artık Kırmızı-Beyazlı taraftar için bir işkenceye döndü.

39’da konuk takımın da 10 kişi kalmasıyla Antalyaspor için yeniden umutların yeşermesine karşın bu kez 60’ta 14 saniye önce oyuna giren Nakajima kırmızı kart görerek, bütün hayalleri suya gömdü.

İlk 9 dakika içerisinde bütün motivasyonun yerle bir olduğu mücadeleyi konuşmaktan çok bundan sonra ne olacağının masaya yatırılması daha doğru olacak. Ne yazık ki geçen sezonun ikinci devresinde yaşanan mucizevi çıkışın yarattığı büyüden kulüp olarak kurtulmak gerekiyor.

Artık dev aynası bir kenara koyulup, ayakları yere basma vakti, geldi de geçiyor bile. Antalyaspor’un önü 8 Ekim’e kadar boş. Diğer bir deyişle ilk maçı için 20 gün var. Yöneticilerin acil kriz yönetimine geçip şapkasını önüne koyarak yaptığı yanlışları değerlendirmesi ve tek konsantrasyonunun futbol takımı olması gerekir.

***

Antalya’da dün bir maç daha vardı. 10 yıl sonra profesyonel lige geri dönen Kepez, Osmaniyespor’u ağırladı. Uzun zamandır izlemediğim 3. Lig maçına Kale Çizgisi’nden program partnerim Çağrı Arslan ile beraber gittik. İlk yarısı için sıkıcı bir maç yorumu yapanların sayısı oldukça fazlaydı. Ancak soyunma odasına 1-0 geride giden Kepez, ikinci yarıda adeta fırtına gibi esti. Rakibi yarı sahasından çıkarmadı ve 1 puanı da 86’da gelen golle kazandı. Buraya kadar sıradan bir maç olarak nitelendirebiliriz, ancak benim dikkat çekmek istediğim nokta farklı.

Son yıllarda gerileyen futbol kalitesinin sebeplerinden birisini Kepez Hasan Doğan Stadyumu’nda gördük. İlk yarı taş gibi oynayan, hatta baskısını sürdürse galip bile gelebilecek Osmaniyespor, ne olduysa ikinci yarı oynamaktan vazgeçti. Abartmıyorum, en az 15 kez sağlık görevlileri tedavi için sahaya girdi. Ne futboldan bir şey anladık ne de mutlu bir şekilde stadyumdan ayrıldık.