KRİTİK SEZON

Teknik direktörlük kariyerine geçen sezon Alanyaspor'da başlayan ve ilk yılı itibariyle toplanan puanlara baktığımızda başarılı yorumunda bulunduğumuz Çağdaş Atan için gerçek değerlendirmenin yapılacağı sezona giriş yaptık.

Önce Sergen Yalçın, sonrasında ise Erol Bulut'un oluşturduğu kadro ve sistemle birlikte Süper Lig'de belli bir seviyeye ulaşan Alanyaspor'da bu çıtayı korumayı başaran Çağdaş Atan, kadronun önemli ölçüde değişmesiyle birlikte asıl sınavını şimdi verecek. Yabancı kontenjanı sebebiyle formasını kaybeden kaleci Marafona ile birlikte savunmada Caulker, Tzavellas, Moubandje, orta sahada Berkan Kutlu, Siopis, Salih Uçan gibi pek çok önemli oyuncusunu kaybeden ve bu isimlerin yanı sıra Efecan Karaca'nın da ayrılma olasılığını göz önünde bulundurursak, Çağdaş Atan için çok kritik bir sezonun başladığını söyleyebiliriz.

İlk hafta Başakşehir'e karşı göze hoş gelen bir oyun ortaya koyulmamasına karşın alınan 3 puan çok değerliydi. Büyük takım kimliğine bürünmüş bir takım gibi mücadele etti ve kötü oynarken de kazanmayı bildi.

Daha önce bu sezon için şampiyonluk yarışında olmak istediklerini söyleyen Çağdaş Atan, bu sezon daha temkinli konuşuyor. Kadro iskeletinin tamamiyle değiştiğini göz önünde bulundurursak, bu söylemlerinde de oldukça haklı. Ancak Alanyaspor'un her yıl üzerine koyarak ilerlediğini de düşündüğümüzde yine üst sıraları zorlayabilecek bir karakterde olduğunu da görmemek mümkün değil. Kritik detay Çağdaş Atan'ın ortaya koyacağı kişisel meziyetleri olacak.