KRİTİK MECLİSTEN ‘HAYIRLI’ KARAR

Muratpaşa Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında Kırcami'ye inşaat ruhsatı verilmesi, parselasyon yapılarak imar planına uygun imar parsellerinin oluşturulmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama planı onaylandı.

Ahmet ARĞILLI/İrem GÜNEYBAZ

Muratpaşa İlçesinde bulunan ve yaklaşık 40 yıldır imar sorunu ile tartışmalara neden olan Kırcami bölgesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Muratpaşa Belediyesi Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Mecliste konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Hedefimiz önümüzdeki yaz aylarına doğru olağanüstü bir durum olmaz ve bir mani oluşmazsa vatandaşlarımıza ruhsat verebilmektir” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz günlerde Kırcami İmar Planı'nı görüşmek üzere gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda 1/25 ve 1/5 binlik imar planlarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Muratpaşa Belediye Meclisi dün olağanüstü toplandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlığında gerçekleşen toplantıda, söz konusu üst ölçekli planlara uygun olarak Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova ve Kırcami tarım mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını içeren 1482 hektarlık alana ilişkin hazırlanan Kırcami Bölgesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planları oylamaya sunuldu. Parti temsilcileri ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, inşaat ruhsatı verilmesi, imar planına uygun parselasyon çalışmalarının uygulanmasını sağlayacak 1/1000 ölçekli imar planı oy birliği ile kabul edildi.

ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILDI

Oylamanın ardından konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Meclis kararımız Türkiye’ye Antalya’ya ve Muratpaşa’mıza hayırlı uğurlu olsun.  15 bin dönümlük bir alan tüm Türkiye için önemli bir değerdir. Kentimizin tıkanan tüm akslarının açılması, şehir bütünlüğünün sağlanması ve şehirleşme eksikliğinin ihtiyaca uygun olarak giderilmesi ve uzun yıllarda bölgede yaşayan vatandaşlarımızın beklentisinin karşılanması açısından önemli bir adımın daha atıldığı bir aşamadayız” diye konuştu.

YAZ AYLARINDA RUHSAT VERİLMESİ PLANLANIYOR

Uysal, alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini belirterek,”  Hedefimiz önümüzdeki yaz aylarına doğru olağanüstü bir durum olmaz ve bir mani oluşmazsa vatandaşlarımıza ruhsat verebilmektir” dedi.

EMSAL DIŞI ALANLARIN MÜJDESİNİ VERDİ

Öte yandan Uysal, vatandaşları rahatlatacak yeni bir karar aldıklarını da açıkladı. Uysal, bahçe duvarları, bekçi kulübelerin ve havuzların emsal dışında tutulacağını bildirerek, şöyle konuştu:

“Daha önce de komşularımızı rahatlatmak için yüzde 45 olan yasal hakkımız olmasına rağmen zaiyatı yüzde 40’a indirmiştik. Bu yüzde 5'lik düşüş komşularımıza büyük bir avantaj sağlamıştı. Şimdi ikinci bir kararımızı daha açıklamak istiyorum. Bahçe duvarları, bekçi kulübeleri ve havuzları emsalin dışında tutuyoruz. Bu da önemli bir katkıdır. Diğer süreçlerde tamamlandığı takdirde, önümüze engel çıkarılmadığı sürece Kırcami bölgemizin tamamına birden inşaat ruhsatı verebileceğiz. Önceden sadece altyapıya kıyısı olan yerlere verebiliyorduk. Bu süreç içinde bir sorun oluşmazsa tüm Muratpaşa’mıza inşaat ruhsatı verebilecek hale geleceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aldığımız karar hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin.”