KRİPTO PARA

Sevgili okurlar, son birkaç yıldır kripto paraların adını daha fazla duyar hale geldik. Elle tutulmayan, gözle görülmeyen bu paralar kripto borsalarında alınıp satılıyor.

Teknoloji ile haşır neşir olan 20’li yaşlardaki gençlerle başlayan kripto çılgınlığı her geçen gün daha da artıyor. Talep arttıkça,  sanal paraların değerleri de yükseliyor. Bir nevi saadet zinciri diyenler var.

Kripto para alım satımıyla ilgili aracılık hizmeti veren, uluslararası ve yerli birçok aracı kurum bulunuyor. Bu aracı kurumlarda hesap açıp, bankanızdan havale ile para gönderiyorsunuz.

Aracı kurumdaki sanal cüzdanınıza gönderdiğiniz parayla kripto paraların alım satımını yapabiliyorsunuz. Haftanın 7 günü 24 saat yapılan kripto alım satımında aracı kurumlar komisyon alıyorlar.

Kriptoyu satıp sanal cüzdanınızdaki parayı gece gündüz  fark etmeksizin aynı anda banka hesabınıza aktarabiliyorsunuz. bu kripto para alım satımında Türkler dünyanın ilk sıralarında yer alıyor.

Bu alım satımlarda kimi kısa sürede zengin olabiliyor. Kimi de bir anda bütün birikimlerini kaybediyor. Kripto paralar yüzünden cinayetler işlenip, intiharlar vakaları ve dolandırıcılık olayları meydana geliyor.

Yaşanan yığınla örnek var fakat; pandemi döneminde işyerleri kapanan, ya da işsiz kalan birçok kişinin de geçinebilmek için kripto para borsalarında alım satım yaptığını duyuyorum.

Belki de kripto borsalarında dünyanın ilk sıralarında Türklerin gelmesinin nedeni bu olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda çok ama çok dikkatli olunmasını öneriyorum.

Yoksa evdeki bulgurdan da olabilirsiniz. O nedenle bir an önce şu pandemi döneminin son bulmasını, iş yerlerinin açılmasını, gerçek ticaretin başlamasını hayal ediyorum.