KREŞTEKİ ŞİDDET FACİASINA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ!

Alanya’nın Cikcilli Mahallesi’nde bir kreşte öğretmenin öğrenciye vurduğu görüntülerin yayınlanması infial yaratmıştı. Şiddete maruz kalan öğrencilerden birinin velisi olan H. Ç., “Çocuğumun psikolojisi bozuldu” dedi

Alanya’da hizmet veren özel bir kreşti yaşanan şiddet faciasına her geçen gün yenileri ekleniyor. Kreşte çalışan öğretmenlerin, minik öğrencilere vurduğu görüntüler velileri isyan ettirmişti. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından kreş idaresi öğretmenlerin görevine son vermişti. Şok edici görüntülerin ardından yeni görüntülerin ortaya çıkmasıyla hem şiddet gören öğrenci sayısı, hem de şiddetti uygulayan öğretmenlerin sayısı giderek artıyor. Yeni görüntülerde başka bir öğretmen, 4 yaşındaki çocuğa uyku odasında vurup, camı gösteriyor “Seni buradan atarım” diye tehdit edip, çocuğu camdan sarkıtıyor. Şiddet uygulayan öğretmen, sonrasında eliyle tekrardan minik öğrenciyi tehdit ediyor.  Görüntülerde yer alan öğretmenlerin dışında şiddet uygulayan başka öğretmenlerin de olduğu iddia edildi. Yeni görüntülerden sonra velilerin ilgili kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

ÇOCUĞU ŞİDDET GÖREN VELİ KONUŞTU

Çocuğunun kolunda morluk gördüğünü belirten velilerden H.Ç., çocuğunun da şiddete maruz kaldığından şüphelendiğini belirtti. H.Ç., “O gün çocuğumu kreşten aldım. Akşam pijamasını giydirmek için üzerini değiştirirken, çocuk kolunu tuttu. Baktım kolunda bir kızarıklık var. Ben şoka girdim. ‘okulda mı oldu’ diyorum ‘Evet’ diye kafasını salladı. Apar topar hastaneye gittik. Hastaneye biz gittiğimizde doktorun bize söylediği şuydu: ‘Bu çocuğun kolu sıkı bir şekilde tutulmuş, bu çocuk sürüklenmiş.’ 2 yıl sonra ben bu görüntüleri alıyorum. Benim oğlumun ilk gün görüntüleri çıktı. Gizlilik kararından dolayı yayınlayamadım. Görüntülerin incelemesinden sonra öğretmenler tutuklandı. O sınıftaki 23 çocuk var. 23’ü de şiddete maruz kaldı” dedi.

“BÜTÜN ALANYA BENİ KARALADI”

Çocuğunun darp edildiğinin raporlanması sonrası öğretmenlerin, ukala cevaplarıyla karşılaştığını belirten H.Ç., “Okul sahibi beni aradı. ‘Maddi, manevi ne gerekiyorsa yaparız’ dedi. Böyle bir çirkinlik, böyle bir çirkeflik sonra ben telefonu hiçbir şey demeden yüzlerine kapattım. Okul bunun üzerine beni karalamaya geçti. Bütün Alanya beni karaladı. Her yere el atmaya çalıştılar” diye konuştu

“ÇOCUĞUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU”

Çocuğunun yaşadığı psikolojik çöküntüyü anlatan H.Ç., “Benim çocuğum henüz 24 aylıktı. Yaşadığı şiddeti anlatamıyordu. Çocuğumun yaşadığı olay sonrası psikolojisi bozuldu. 10 gün üstünü bile değiştiremedim. Görüntülerde ve iddianamede ismi geçmeyen ama şiddet uygulayan öğretmenlerin de var olduğunu biliyorum. Bu olayı inceledikçe içinden çok şey çıkacak. Görüntüleri izlerken kanım donuyor” şeklinde konuştu.

Bu görüntüler ortaya çıktıktan sonra, şiddete maruz kalan öğrencilerin velileri bir bir ortaya çıkmaya başladı. Çoğu veli şiddet olayından yeni haberdar oldu. Hepsi çok üzgün. Gazetenizde haberiniz için çok teşekkür ederim. Hepimizin sesi oldunuz. Bu görüntülere Alanya’daki birçok gazete yer vermedi.

AHMET ARĞILLI