KREDİ TÜKENİYOR

Önce Beşiktaş’a, sonrasında da Antalya derbisinde Antalyaspor’a kaybederek Süper Lig’den Avrupa biletini alma şansını zora sokan Alanyaspor, sezon başından bu yana en büyük hedef olarak gördüğü Türkiye Kupası’nda da aradığını bulamadı.

Özellikle Antalyaspor karşısında Türkiye Kupası’nı düşünerek rotasyonlu kadroyla sahaya çıkan Turuncu-Yeşilliler, Sivasspor karşısında deyim yerindeyse tam olarak şok yaşadı.

Rakibi karşısında erken bir golle maça başlayan ve ilk yarım saatte oyunu domine eden Alanyaspor, 32’den sonra tam anlamıyla havlu attı. Yatabare’nin golüyle konsantrasyonu tamamen bozulan Antalya ekibi, eşitliği sağlayan Malili futbolcunun atılmasıyla yeniden oyun hakimiyetini eline aldı.

Özellikle ikinci yarıda önemli bir baskı kuran Alanyaspor’u durduran isim Ali Vural Şaşal olurken, deneyimli eldiven son anlarda yaptığı kurtarışlarla takımını oyunda tutmayı başardı.

Ancak Alanyaspor’un lisanssız hocası Francesco Farioli ise yaptığı değişikliklerle tam anlamıyla hata üstüne hata yaptı. Kağıt üzerinde yapılan değişiklikler mantıklı görülse de işlemeyen sistem üzerinde değişikliği düşünmeyen İtalyan çalıştırıcının cezasını da ilk yarıda olduğu gibi Kerem Atakan Kesgin kesti. Sivasspor tarihinde Alanya’daki ikinci galibiyetini alırken, her iki maçta da zaferi yaşatan golü Kerem’în kaydetmesi ayrı bir tesadüf olarak öne çıkıyor.

Alanyaspor için henüz hiçbir şey bitmiş değil, ancak işler çok zor. Süper Lig’de fazla sayıda takımın Avrupa biletini kovalıyor olması Alanyaspor’un bu konudaki işiniz zora sokarken, eldeki kupa kartı da düşmek üzere.

Mayıs’ta oynanacak karşılaşma belki de Farioli’nin kaderini belirleyecek. Önemli bir krediyle başladığı Alanyaspor serüveni, son haftalarda alınan sonuçlarla tükenme aşamasına geldi. Özellikle evinde maçın 3’te 2’sini 10 kişi oynayan rakibe kaybederek kupaya veda etmenin ağırlığının altından kalkabilir mi, bunu yaşayıp göreceğiz.