KRAL ÖLDÜ, YAŞASIN YENİ KRAL

Biz de herkesin bildiği akıllara yer etmiş bir söz vardır, “Kral öldü, yaşasın yeni kral” diye. Tarihte, farklı coğrafyalarda, lider veya yönetici değişimlerinde söylenen fiilen yaşanan ve durumu özetleyen bir sözdür bu. Ülkemizde de genelde eleştiri maksatlı kullanırız.

İktidarda kim varsa, onun yakınında yer alanlar için söylenir bu tarihsel söz. Bir başka deyişle “Gelen ağam, giden paşam” misali de diyebiliriz. CHP’de genel başkan değişti değil mi? Şimdi “Kral öldü, yaşasın yeni kral” diyenlerin sayısı artmaya, siyaset pervaneleri fırdöndü gibi olmaya başladılar. Yaz olsa, rüzgârları serinletir bu pervanelerin.

Daha düne kadar yanında yer aldıkları veya Kemal Kılıçdaroğlu nedeniyle çarmıha gerdikleri CHP’den istifa edenler şimdi teker teker partiye geri dönmeye başladı. Neymiş efendim, “Yeni Genel Başkan Özgür Özel: Baba ocağına dönün” demiş.

Demiş de olabilir. Lakin insanda hele hele siyaset yapan, devlet adamlığına soyunan insanlarda biraz dik duruş olur ama neredeeee? Çünkü “Kral öldü yaşasın yeni kral” naraları arasında bunlar unutulacaklarını ve insanları KEKLEDİKLERİNİ zannediyorlar!

Ben size Antalya’dan bu yeni kralcıları anlatacağım. Bakalım bu vasfa uyuyorlar mı uymuyorlar mı? Birinci şanslı adayımız; İbradı’dan Serkan Küçükkuru. Hani siyasi hayatı hep CHP’de geçmiş olan mevcut Belediye Başkanı. Son dönemde benim yazdığım siyaset pervanelerine taş çıkartacak bir isim kendisi.

Küçükkuru, CHP ile kazandığı seçim sonrası partiden istifa ederek bir dönem Memleket Partisi’ne katıldı. Sonra baktı olmuyor buradan da istifa edip İYİ Parti’ye katılmıştı. Tam baş döndürücü bir trafik.

Küçükkuru, rüzgâr nereden eserse oraya doğru yönünü çeviren bir pervane bir rüzgârgülü gibi... İYİ Parti’de pek bir ilgi görmemiş olacak ki bir süre önce buradan da istifa etmişti. Bağımsız kalan ve İbradı Giden Gelmez Dağları’nda rüzgâr kesilince umudunu yitiren Küçükkuru, yeni bir esinti yakalamış ve eski partisi CHP’deki değişim rüzgârı ile fırdöndü olma yolunda emin adımlarla ilerlemiş.

Ey millet, müjdeler olsun! İbradı’nın genç başkanı Serkan Küçükkuru, dün değişimin yaşandığı CHP’ye geri döndü. Saydınız mı bir çırpıda kaç parti değiştirivermiş; pervane nereye doğru dönmüş diye?

Ben sayarken aklım karıştı mübarek. Son 1,5 yılda bağımsız dâhil 5 parti… Sahi pervanede kaç eleman bulunur bileniniz var mı? Ama bizim pervanede 5 eleman var. Sonrasına da Allah kerim.

Ne demişlerdi hani, “Kral öldü, yaşasın yeni kral!”

Aslında ne ölen kral iktidar olmuştur ne de yeni kral. Hep kazanan; tam tamcılar, efsuncular, dalkavuklar, yalakalar olmuştur. Bu grup öyle basite alınacak bir grup değildir.

Oldukça zekidirler, en önemlisi de işin nereye varacağını gayet iyi bilirler. Hayatta yaş tahtaya basmazlar. Birebir tanışmışlığım olanlar oldu, şu cahil aklımla gösterdikleri sihir karşında benim nutkum tutuldu. Sizi bilemem.

-------------------

 

KÖLEOĞLU KEKLEDİ!

Son günlerde hep söylüyorum, “Bu CHP’li belediyeler olmasaydı yazacak konu bulamayacaktık” diye. Ama bu kadarı da fazla be kardeşim. Her gün yeni bir mevzuları var. Dün de böyle oldu. Öğleden sonra bizim internet siteleri sorumlumuz Emre Gündoğdu’ya takılıp duruyordum, “Yahu gençlik ben ne yazacağım yine” diye. O da, “Sen bulursun. Bulamazsan da imdadına CHP’liler yetişir” dedi.

Sanki Arşimet mübarek, “Buldum buldum buldum” diye hem İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru hem de Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’na ait 2 haberi önüme attı. Allah razı olsun.

Haberin ilkini ilk bölümde okudunuz. İkinci bölüm ise Köleoğlu’na ait. Birçok skandala imza atan Köleoğlu, bir marketten müşteri kartıyla aldığı saç dökülmesine karşı şampuan, erkek şortu, sürahi ve tava gibi tüm ihtiyaçlarını belediye iştiraki Sarnıçtepe İnşaat Şirketi’ne fatura etmişti.

Bu nedenle Köleoğlu’nun hakkında 2 milyon liralık yolsuzluk iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Bu şu an hatırladığım. Hatta 2019’da, belediye yönetimine eş başkan benzeri atama yapması ve sahildeki belediye lojmanına usulsüz harcamaları, usulsüz görevlendirmeleri nedeniyle açılan bir soruşturma vardı.

Belediyeyi babasının çitliği gibi kullanan, halka hizmetten çok sıkıntı veren Köleoğlu, seçim yaklaşınca işi sıkı tutmak istemiş. Yani aklı başına gelmiş! Kahveleri dolaşmaya başlamış.

Önce emeklilere sonra da işi gücü olmayanlara “Çaylar benden” diyerek servis bile yapmış. Yanında KEK ikram etmeyi de unutmamış. Tabi KUMLUCALI YÖRÜK yutar mı bunu? Yutmaz.

Önce çayları içmişler sonra da yanındaki kekleri yemişler. Başkan Köleoğlu’nun YIKAMA YAĞLAMA sözlerini dinleyip yolcu etmişler. Başkan Kumlucalıları keklemiş amma işin aslı öyle olmamış.

O yaşlı amcalar, “KEKİ yedik emme KEKLENMEDİK” diye arkasından espriyi patlatmış!