KOVİD GÜNLERİNİ KİTAPTA TOPLADI

Antalya'daki bir aile sağlık merkezinde hemşire olarak görev yapan Havva Dilek, pandemi döneminde yazdığı şiirlerinin yer aldığı 'Koronavirüs Karantinasından 3 Nolu Çıkış Kapısı: Şiir' adlı kitabını okurlarıyla buluşturdu.

Havva Dilek, 'Tenimin İnceldiği Yerdeyim' adlı şiir kitabının ardından ikinci şiir kitabını yazdı. Şair hemşire Havva Dilek'in Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) gerçekleşen söyleşi ve imza gününe şiir severlerin ilgisi yoğun oldu. Şairler Musa Fırat, Şehmuz Ay ile Hakan Ercan'ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi de şiirin önemi, Türkiye de ve dünya da şiirin dünü ve bugünü de tartışıldı. Yazarlar, şiirin bir anlatım dili olduğuna vurgu yaptı.

Hemşire Havva Dilek, “Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınının yayıldığı çok riskli bir dönemden geçiyoruz. 'Bu süreçten sağlıklı bir şekilde nasıl çıkacağız, çıkabilecek miyiz?' gibi soru işaretleri de zihinlerimizde hep oluşuyor. Böyle bir dönemde yazdığım şiirlerimi bir kitapta toplamaya karar verdim. İkinci şiir kitabımın adı 'Koronavirüs Karantinasından 3 Nolu Çıkış Kapısı: Şiir' oldu" dedi.

DHA