KÖTÜ BAŞLADIK İYİ BİTİRDİK

Beşiktaş karşısında inanılmaz kötü başladığımız maçta son dakikaya kadar mücadele ederek 1 puanı almayı başardık. Kamp dönemi boyunca üçlü savunma çalışan Beşiktaş’ın dörtlü başladığı, dörtlü çalışan Alanyaspor’un ise üçlü başladığı bir maç önü görüntüsü vardı. İki takımda da önemli eksikler de vardı ama Beşiktaş inanılmaz bir hırs ve istekle maça başladı. Önde baskı yapan Beşiktaş’ın hem bu baskısını kıramadık hem de bir türlü topu ileriye taşıyamadık. Bu şekilde rakipler bizim en korktuğumuz rakipler oluyor zaten. Üstüne bir de rakibin ileri üçlüsü gününde olunca maç bir anda 3-0 oldu. Herkesin moralinin bozulduğu ilk 30 dakika sonrası Emrecan’ın kırmızı kartı hem takımı hem de taraftarı ateşledi. Üstüne bir de ilk yarının son anında Efkan’ın frikiği gelince herkes geri dönüşü beklemeye başladı.

İkinci yarı Beşiktaş ilginç ve bana göre gereksiz değişiklikler yaptı. Beşli savunmaya dönen Beşiktaş oyunu iyice geride kabul etti. Bu noktada Alanyaspor yaratıcı oyuncu eksikliğini iliklerine kadar hissederken Farioli kenar ortalarını devreye soktu. Rakip, beşli bir hatla oynarken orta açmak zordur ama açarsan tehlikelidir. Önce pozisyonlar, çizgiden çıkan bir top ve sonra gelen gollerle mükemmel bir geri dönüşe imza atarak bir puanı aldık. 3-0’dan dönmese maç belki galibiyet alamadığımız için üzülürdük ama maçı bırakmamak, son saniyeye kadar oynanan oyun gurur verdi hepimize. Farioli ve İsmael hocaların taktik savaşını bana göre Farioli net şekilde kazandı.

HAKEM EVET BİZCE DE KÖTÜYDÜ

Sosyal medyada maçın hakemi Yasin Kol’a özellikle Beşiktaş tarafından çok büyük tepkiler vardı. Alanyaspor’dan Fatih kırmızı kart görebilir miydi evet doğru, Emrecan’ın ilk sarısı yanlış mı evet yanlış, bu gibi bir çok kötü karar vardı maçta. Ancak Beşiktaş’ın en etkili ismi N’kodou’nun maçın birinci dakikasında gördüğü sarı kart kırmızı olmalıydı. Eğer o olsa bunlar yaşanmayacaktı. Hakem tarafsızdı ama gerçekten rezaletti. Hem sert oyuna hem de o baskıya karşı koyamadı ve bundan sonra da yapamaz.

 

TRİBÜN REZALETİ

 

Öncelikle Alanyaspor Stadyumu her zaman ki gibi Beşiktaş maçındaki doldu taştı. Yönetim park sorununu hemen hemen çözse de bu kapılardaki sorun hala çözülemedi. İnsanlar mı yavaş, kapı mı az yoksa görevliler mi yapamıyor bilmiyorum ama dakika 30 oldu hala maça giremeyen taraftar vardı. Yılda en fazla 3 kez yaşanan bir olay gerçi ama yine de üzerinde durulması gerek.

 

Rezalet dediğim ise bu değil, Beşiktaş tribününde yer alan terbiyesizler. İstanbul’dan gelen de var Alanya’da yaşayan da var. Maçın ilk düdüğünden itibaren küfür ve tahrik içeren ne varsa yaptılar. Alanyaspor taraftarı oturup maçını izleyen ve tribünde kadın ve çocukların çok fazla olduğu bir tribün. Bu yapılan büyük bir terbiyesizlik çünkü Alanyaspor taraftarından gelen herhangi kötü bir söz de yoktu. Bu vandallara umarım gerekli ceza verilir. TFF böyle olaylarda anında saha kapatma ve deplasman yasağı cezaları verirse tribün de biraz olsun rahat eder. Çünkü bırakın maçı, maç öncesi Alanya sokaklarında küfürlerle gezmeleri ve böyle misafirperver bir şehirde hiç hoş değil.

2 maç 4 puan daha yolun başı eksikler var ama bu takım bana ışık veriyor. Yolun sonu güzel olsun.