KÖSE: YANGINI ÇIKARAN ŞAHIS ÖLDÜ

Lider TV ekranlarında yayınlanan Dobra Dobra programına konuk olan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Manavgat’taki orman yangınının akli dengesi bozuk olan bir kişi tarafından çıkarıldığını öne süren Köse, “Yangını çıkarırken, aynı zamanda kendini de yakmış ve iki gün önce de vefat etti” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Köse, Lider TV’de yayınlanan gazeteci Ahmet Demir’in moderatörlüğünü yaptığı Dobra Dobra programının canlı yayın konuğu oldu. Manavgat’ta yangın bölgesinde gerçekleştirdiği seferberlikle vatandaşların gönlüne taht kuran Köse, yangında yaşananları anlattı. Köse, “Türkiye’mizin birçok yerinde bir anda yangın çıktı ve o yangınlarla baş etmeye çalıştık. Birçok evimiz, tarlamız, ormanlarımız ve maalesef orada yaşayan canlılarımız yandı. Ciddi bir can kaybımız ve mal kaybımız oldu. Yaraları sarmak için gayretle çalışıyoruz. Şuanda da enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor. Büyük oranda bitirdik. Yıkılması gereken bin 410 tane yapı var.” dedi.

YANGINI ÇIKARAN ŞAHIS ÖLDÜ

Orman yangınlarını çıkaran şahıslarla ve son durumlarıyla ilgili bilgi veren köse, “İlk çıkan Kalemler Mahallesi’nde ki yangını, meczup (akli dengesi bozuk) bir vatandaşın çıkardığını öğrendik. Yangını çıkarırken aynı zamanda kendini de yakmış ve iki gün önce de vefat etti. İlk günden itibaren hastanedeydi. Ama Manavgat’ın yanmasının en büyük nedeni Kepezbeleni’dir. Yangınla alakalı yargılama süreci devam edecek. Ama yangını o vatandaşın çıkardığına dair, çok kuvvetli ipuçları var. Gündoğdu’da çıkan yangını da 12 yaşında bir çocuğun çıkarttığı tespit edildi. Onu da 16 yaşındaki başka bir çocuk azmettirdi. Azmettiren kişi tutuklandı” şeklinde konuştu.

ÖDEMELERİN ÇOĞU YAPILDI

Evi yanan vatandaşların eşya tespitlerini yatıklarını söyleyen Köse, ödemelerin yapılmaya başlandığını söyledi. Köse, “Yanan her bir ev için 50 bin TL’ye kadar da ödemeleri yapılacak. Genel olarak da 40 milyon TL’lik bir hasar tespiti yaptık. Tespitlerimiz hemen hemen tamamlandı. 100 tane araç zararımız var, bunlarında tespitini yaptık. 100 araçla ilgili de 2 milyon TL’lik ödeme yaptık. Çok ciddi tarım arazisi kaybımız var. 33 bin dekar civarında bir meyve bahçesi ve büyük çoğunluğu da zeytin. 500’ün üzerinde seramız zarar gördü. Bin 100 küsur da tarla kullanılamaz halde” ifadelerine yer verdi.

 “BÖYLE HAREKETLER YAKIŞMIYOR”

Muhittin Böcek’in sosyal medyada yaptığı açıklamayı eleştiren Köse, böyle büyük bir afette yanlış hareketlerin yapıldığının belirterek, “Muhittin Böcek bu talihsiz açıklamayı yaptığında orada zaten helikopterler vardı. Ayrıca uçaklar da gelmişti. Dolayısıyla böylesi zamanlarda bu işlere gerek yok. Bu hareketler yakışmıyor. Milletin acısı var, ortalık yangın yerine dönmüş ve bütün ekipler sahada seferber olmuş durumdaydı. Muhittin Böcek de orman bölge müdürünün numarası, milletvekillerinin numarası ve bakanın telefon numarası var. Keşke o videoyu çekmek yerine bir telefon açsaydı. Zaten her akşam koordinasyon merkezinde bir aradayız” diye konuştu.

AK PARTİLİ BELEDİYELER TAKDİR TOPLADI

Belediye başkanlarının yaptıkları çalışmalara değinen Köse, “ Başkanlarımız da kendilerine daha görev verilmeden önce sahalardaydı. Çok ciddi çalışmalar yaptılar. Hakan başkan Ulukapı’da o kadar çok dua almış. Köyde su yok, başkan tankerlerle su taşıttı. Oradaki hayvanların su ihtiyacını gidermiş oldu. Yem ihtiyaçlarını da karşılamış. Böylesi zor zamanlarda imdada yetiştiği için belki aldığı o dualar sayesinde şuanda iyi durumda. Biz hiçbir şeklide kimseyi dışlamadık. Dışardan ve toprağımızdan medet umarken, niye toprağımızdaki bir kişiyi dışlayalım” şeklinde konuştu.

 “BÜYÜKŞEHİRDEN İCRAAT YOK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından bahseden Köse, hiçbir icraat göremediğini belirtti. Milletvekili Köse, “Vatandaşın memnun olup olmadığı seçimde ve sandıkta belli olacak. Görünen köyde kılavuz istemiyor. Menderes Türel döneminde yapılan hizmetler ortada. Bugün bunlardan eser yok.  Yapılan hizmetlerin ancak bazıları yapılıp bitirilebildi. Vatandaşımızın çok büyük bir beklentisi var Büyükşehir yasasından sonra. Sadece Antalya merkez değil, kırsalda da köylerde olmak durumunda. Her yerde bir hizmetinizin olması lazım. Gittiğimiz bir çok yerde Menderes Türel dönemindeki  hizmetlerin durduğunu görüyoruz. Kimsenin de bir beklentisi kalmaz. Ortada bir şey göremiyoruz. İcraat yok” diyerek Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

TÜTÜNCÜ’NÜN DURUMU İYİ

Koronavirüse yakalanan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün durumu hakkında bilgi veren Köse, Tütüncü’nün durumunun iyi olduğunu söyledi. Milletvekili Köse, “Hakan Tütüncü koronavirüs sebebiyle şu anda tedavi altında. Son durumu iyi. Virüs maalesef ciğerlerine nüfuz etmiş durumda ama korkulacak bir şeyi yok. Tedavisi de iyiye gidiyor. Her gün konuşuyoruz, iyi olduğunu söylüyor. 2 aşısını da olmuş durumda. Aşısı olmamış olsaydı, çok vahim bir durumla karşı karşıya kalabilirdik. Maalesef çok fazla örnek var önümüzde.  Aşısını olmayan kişilerin şuanda ağır atlattığını ve yoğun bakımlarda olduğunu biliyoruz” diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.